Föreställ dig att varje år kunna fly det svenska vinterrusket för att bo eller jobba på distans i ett eget exklusivt boende med pool, havsutsikt och hotellservice på den spanska solkusten – utan att det kostar dig mer än det skulle göra att stanna hemma. Nu är det möjligt, tack vare ett helt nytt koncept från Navigare Properties. Erbjudandet riktar sig exklusivt till Bjurfors svenska kunder.

På 400 meters höjd, en kvarts bilresa från Málagas flygplats, ligger Mijas Pueblo. Det är ett litet samhälle med vitputsade hus, kullerstensgator och pittoreska små torg som är nästintill helt fritt från trafik. Här, i hjärtat av Costa del Sol, utvecklar Navigare Properties ett 40-tal exklusiva villor med panoramautsikt över havet – där du kan bo helt kostnadsfritt. Låter det som en dröm? Det är det inte.

För att möjliggöra ett kostnadsfritt drömboende behöver villan hyras ut under de veckor som du inte nyttjar den – något som Navigare Properties gör åt dig. Förutom att hjälpa till med uthyrning står Navigare även för daglig städning, frukost och förvaltning av bostäderna. Villorna är fullt möblerade och inredda i högklassig skandinavisk stil – redo att flytta in i och bara njuta av tillvaron i solen.

– För den som har möjlighet att arbeta på distans och söker ett behagligt vinterboende skulle jag säga att detta är en helt perfekt lösning. Att hyra ut är ett smart sätt att få bostaden att betala för finansieringen och även ge en avkastning som är viktigt i dessa tider med osäkert börsklimat och hög inflation, säger Jerry Kyrk, fastighetsmäklare på Bjurfors Marbella.

På den femstjärniga anläggningen trivs både den som vill ha en lugn semester med lata dagar vid poolen och den som vill ha en aktiv semester. Här kan du spela tennis eller padel, eller vila ut i den stora spaanläggningen. För den som hellre vill känna sanden mellan tårna och svalka sig i havet går det ”shuttle buses” till den åtta kilometer långa stranden i närbelägna Fuengirola. I närheten av Mijas Pueblo finns hela 70 golfbanor att välja mellan, varav fyra rankas bland världens tio bästa. Vill du spänna på dig pjäxorna ligger skidorten Sierra Nevada bara 2,5 timme bort, öppet för skidåkning från november till maj. På sommaren förvandlas området till fantastiska vandrings- och cykelleder.

För dig som deltar i uthyrningsprogrammet ingår även tillgång till beachclub och en privat yacht två veckor om året. Du har också möjlighet att byta semesterhem med Navigares kunder i den schweiziska alpbyn Saas-Fee.

– Medan du överlåter vardagslivets alla bestyr åt andra, kan du ge dig själv mer tid att njuta tillsammans med vänner och familj. Mijas Pueblo erbjuder en helt unik reseupplevelse och är samtidigt en bra investering för framtiden.

Det finns flera slags villor att välja mellan beroende på vad du har för preferenser och ekonomiska förutsättningar. De minsta är 95 m² med 50 m² terrass och har plats för sex bäddar medan de största mäter hela 230 m² med 196 m² terrass och har plats för åtta bäddar. Kontantinsatsen börjar på 208,000€ exklusive IVA, vilket utgör cirka en tredjedel av värdet på bostaden.