Coendu är kontoret i Almuñecar där du kan få hjälp med allt när det gäller fastigheter på Costa Tropical. Och dessutom på svenska. Det är Lena, Kai och Rafael som tar emot och hjälper er till rätta, dels med att hitta en lämplig bostad och även med rätt information om den ibland krångliga byråkratin i Spanien. Och det gäller både före och efter ett köp för att undvika oväntade kostnader i efterhand t ex. Och vilka skyldigheter har man som bostadsägare i Spanien?

Företaget har i över 25 år stått till tjänst med expert hjälp och startades av Rafaels pappa som var bankman på den tiden det var just dom, som fick hjälpa till när utländska investerare köpte hus. Eftersom det inte fanns något servicekontor i stan på den tiden, öppnades Coendu. Rafael berättar att han fick börja
som kaffepojk. Man hade hört talas om svenska Lena och sökte upp henne hemma med ett jobberbjudande. Kai är den som tillkommit sist i teamet. Hos Coendu har många strängar på sin lyra och det är en ständig ström av kunder på kontoret av alla möjliga nationaliteter.

En av de senaste frågorna som ofta ställs är ang licens för uthyrning. Rafael menar att det är alltid bäst att ha alla sina papper i ordning om man hyr ut, för det kan bli böter och Coendu kan hjälpa till med alla formaliteter runt detta.

Genom sina fina kontakter på Costa Tropical har Coendu ett oslagbart utbud av fastigheter av alla de slag och kan säkerligen hjälpa just dig att hitta ditt drömboende på Costa Tropical. Läs mer på coendu.com