Under november 2011 öppnar en ny terapiklinik på solkusten, närmare bestämt i Marbella. Det är svenskan Carin Janzon, diplomerad samtalsterapeut, som startar upp eget i Spanien efter ett antal år i Sverige – Jag har tidigare bott många år på Gran Canaria och i mitten av 90-talet flyttade vi åter till Sverige där jag utbildade mig som terapeut. Nu är barnen vuxna och min längtan tillbaka till Spanien är så stor att det nu faller det sig naturligt att flytta tillbaka hit, säger Carin och ler stort.
Hela sitt liv har Carin arbetat med människor i alla åldrar, med olika önskemål och behov. Från unga kvinnor med svåra missbruk och krigsflyktingar till barn och ungdomar på behandlings hem. Idag arbetar hon med terapi, stödsamtal och coaching för de som längtar efter att utveckla sig, enskilt eller par.

-Genom åren som terapeut har jag haft många spännande möten och fått breda erfarenheter. Jag har hjälpt otaliga par och människor att komma vidare då de har ”fastnat” i gamla mönster. Det är en oerhörd förmån och utmaning att få möta och följa andra människor i deras utveckling, det gör jag med ödmjukhet, respekt och tacksamhet. Jag har ett genuint intresse för att alla ska få må bra och vara lyckliga, säger Carin.
Det finns många orsaker varför vi söker oss till terapi, det som brukar vara gemensamt för oss alla är längtan efter en förändring och utveckling eller att en situation kan ha tvingat fram en förändring, t.ex. skilsmässa eller att någon nära anhörig blivit svårt sjuk eller avlidit. Ibland, när man gått vilse, kan man behöva lite utomstående stöd och vägledning.
Carin betonar att det är inte alla som behöver eller vill ha terapi –Ett stödsamtal kan räcka det handlar inte om förändring eller terapi, utan att få prata av sig inför någon som lyssnar utan att komma med råd och förslag. Jag möter mina klienter där de är, sedan arbetar vi tillsammans vidare därifrån beroende på vad de vill uppnå. Viktigt att veta är även att jag som terapeut har absolut tystnadsplikt, betonar Carin.
En viktig del av hennes arbete är hembesöken, vissa har svårt att ta sig till kliniken, tex gamla, sjuka eller handikappade. –Det är en självklarhet att finnas till för alla, oavsett behov, säger Carin. Ni som vill veta mer om mig och mina tjänster kan besöka hemsidan www.terapia.se Nu längtar jag efter att sätta igång mitt arbete så hör av er med era frågor, stora som små. Ni är så välkomna till Terapia Sueco! ler Carin varmt.
Tidigare klienter om Carin:
Att gå i terapi är som att öppna en dörr till nya dimensioner i relationen. Skapar en medvetenhet om hur mycket vi påverkas av vår historia. Tack Carin!
Du har stärkt mig som individ, nu vaknar jag glad igen!!
Skönt att veta att jag kan ringa/ träffa någon som har tid och lyssnar, på riktigt!