Jenny svärmar kring…

Osköna sanningar. Av Jenny Bihagen
Epostadress: bihagensbikupa@svenskamagasinet.nu

Man ska inte placera folk i fack. Ändå är det precis det jag gör. En sekund tar det. Det är som om jag bränt mig på en het spisplatta, hjärnan reagerar blixtsnabbt (du vet, handen rycks bort automatiskt). Det första jag tänker när jag möter nån ny är: Snygg/ ful? Det gäller alla, inte bara potentiella nya partners. Även gamlingar och barn. Snygg/ ful? Hm. (Det finns en anledning till att de läskigaste skräckfilmerna handlar om gamla damer och barn!)

Utseendet säger allt om en människa. Allt! Kanske kommer jag få todo el mundo mot mig nu, men så här är det: Om min hjärna bedömer att är du är fin så är du också snäll, smart, glad och frisk. Och motsatsen, är du ful är du elak, osmart, sur och sjuk. Claro que sí.

Alla människor (som inte är blinda) är i grund och botten ytliga. Alla! Men lugn. Det är bara en första reflex, gissningsvis en överlevnadsmekanism från förr, när vi levde på savannen och snabbt skulle bedöma faror och hitta friska, starka partners för att föra generna vidare. Ja, eftertanken kommer. Bara långt senare.

Det är som när du överraskas av en gulsvart insekt som surrar förbi på din promenad i bergen ovanför Fuengirola: ”Hjälp en stickgalen geting!” Och så är det bara ett harmlöst bi som bara letar efter en fin blomma. Men du har redan hoppat till av rädsla, kanske t.o.m. smällt till den… What a bloody mistake! Tänk på att om du dödar en pollinerande insekt så dödar du en del av dig själv! Pollinerande insekter ger oss mat på bordet, ffs!

Anyway. Ögonen kan ljuga. Och beauty is in the eye of the beholder. Jag brukar faktiskt tycka att folk som andra anser är fula är skitsnygga. Det spelar alltså ingen roll hur snygg du är, alltid är det nån som tycker att du är ful. Och vice versa. Skönt va? Förresten; för att slippa andras dömande blickar kan man gå snabbt och skratta glatt – då är det ingen som ser hur ful man är. Ok vi säger så.

Hasta la vista, baby
Jenny

Bihagen surrar med läsarna

Vad tycker du? Vilka borde utnämnas till nästa månads arbetsbin? Vilken restaurang/pub/café borde hyllas som ”Månadens Bi-stro”? Vill du tipsa om en ny, bra produkt utan ”bi-verkningar”? Eller vill du bara surra? (Redaktionen bi-behåller rätten att publicera & förkorta insänt material.)

Om mig: Jag är journalist, driver Jennys Massage, skriver böcker. Följ min blogg ”Bihagens Bikupa – bloggen det surras om” på svenskamagasinet.es med uppdateringar om min Spanienflytt (och annat surr).

↓ KOMMENTERA GÄRNA MINA KÅSERIER LÄNGST NER PÅ SIDAN ↓