Saker började gå fel mellan mig och mitt ex, min spanska pojkvän, när jag kom på att jag skulle testa lite spanska svordomar på honom. Eller, okej, jag blev skitförbannad och brann av… Jag menar, jag tål mycket men när dåligt beteende pågår länge, då är det adios min Adonis! Det är som att uppfostra barn (shit, han var så ung att han kunde varit mitt barn – förlåt mig Gud för jag har syndat) eller få pli på sitt husdjur. Gott beteende belönas och dåligt beteende får konsekvenser. Av Jenny Bihagen
E-post: bihagensbikupa@svenskamagasinet.nu
Följ Bihagens bikupa-blogg: www.svenskamagasinet.es

På tal om djur, när folk frågar varför jag föredrar katter före hundar, brukar jag svara att det är för att hundar är som män, de måste hållas i koppel och få berättat vad de ska göra. Och ”maj, maj, måne, man kan lura dem till Skåne”… Skojar. Det är snarare JAG och min honkatt som behöver disciplineras för att bli rumsrena. Jag pratar skit och hon skiter utanför lådan.

Anyway. På klassiskt spanskt manér började min lilla tjockis mucka gräl. Idag förstår jag att han bara knuffade mig lite flirtigt sådär. Hans hånfulla ord och skratt sedan… Ackompanjerades ju av en retfull, sexig glimt i ögat. Men nej. Det gick mig helt förbi. Hm… Fick jag en släng av Asbergers och blev helt CP? Jag förstod ju inte nyanserna i hans snack och beteende! Jag kunde inte hindra muskelryckningarna som fick min arm att veva iväg en käftsmäll… Joder! Vi svenskar tar saker för personligt och allvarligt!

Om du vill jävlas med en spanjor ska du vara som en turk på en marknad, som njuter av hårda prisdiskussioner. Användbara ord är: Gilipollas, pendejo, hijo de puta, coño och cabrón. Det betyder allt från dumma dig till jubelidiot. Sen är det bra om du förklarar i en hel mening vad du ämnar göra med honom och hans familj. T.ex. att du ska använda hans mamma som toalett: ”Me cago en tu madre!” DET är bra! Man kan också be retstickan helt sonika att dra åt helvete: ”Vete a tomar por culo!” (Egentligen betyder det typ ”gå och ta den i rumpan” och man syftar inte på ibuprofen i form av stolpiller.) Okej, lycka till med bråket. Och glöm inte att ha kul. Som en riktig spanjor.

Hasta la vista, baby
Bihagen surrar med läsarna
Hej Jenny! Du nämnde att du skrivit en bok, får man fråga vad den handlar om?
”Nyfiken”

Hejsan! Jo, jag har skrivit en porrig feel good-roman om en tjej som flyttar till Spanien och ramlar över en intressant kille som får smeknamnet ”britten med stora pitten”. Ja det spelar ingen roll om sommarvärmen uteblir i år, boken kommer definitivt få dig att svettas. Jenny