MAT & DRYCK Smaken

Här där jag bor, mitt emellan kommunerna Coín och Alhaurin El Grande, finns ett stort utbud av restauranger och man kan välja mellan många olika internationella kök. När jag äter spanskt äter jag gärna fisk. En av mina absoluta favoriträtter, som äts på restaurang La Alegria i Alhaurin El Grande, är Brucheta det rape, eller marulk. Till den serveras en champagnesås och därtill dricks ett spanskt vitt verdejo, iskallt förstås. Mmm, så gott!

Bästa utflykten Upplevelsen

Under sommarmånaderna har vi ofta gäster på besök och ett självklart utflyktsmål för oss är gamla stan i Málaga. Folklivet, gränderna, torgen, arkitekturen ger en så skön känsla rakt in i själen. Atmosfären är lätt att älska. Ofta pågår aktivteter såsom konstutställningar, musikinslag, street performances, flamenco, you name it.  På bilden här intill syns den sanslöst vackra katedralen. Lika fin på insidan.

STRANDLIV Svalkan

Nu råkar huset jag bor i ha en alldeles egen pool, vilket gör att jag sällan längtar till stranden. När kontoret där jag arbetar i hemifrån blir för varmt under sommarmånaderna blir det inga kaffepauser, det har bytts ut till poolpauser för en stunds avsvalkning. Fina stränder finns dock längs hela kusten.

OM OCH OM IGEN! Shopping

Personligen tycker jag att den nya outleten vid Plaza Mayor, inte långt från flygplatsen, är värt ett besök för den som vill frottera sig med all världens ledande varumärken inom mode och assesoarer. Plazan är dessutom väldigt smakfullt designad och är som en stad i staden.

INTE VARIT ÄNNU… Drömmen

Jag har ännu inte varit i Cadiz och vill gärna uppleva kungliga ridskolan som finns i Jerez.  Jag har visserligen varit i Sevilla tidigare, men då bara bevistat utställningshallar, men jag vill självklart uppleva Sevillas oslagbara skönhet.