Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2009-12-14

Jul, jul! Strålande jul. Jag kommer ihåg känslan från förra julen. Jag hade bara varit här sedan augusti och stod inför min första jul här på solkusten. Det var bara jag och min tonårige son Edgar så oddsen för ett ljuvligt varmt ombonat julhem med stearinljus, adventsljusstake, julpynt, pumlor, gran, vackra dukar och sånt var kanske inte så där väldigt stora.


Skicka till en vän

Alltså missförstå mig rätt – jag älskar den sortens pynt, jag köper gärna brittiska heminredningstidningar som Homes & Gardens och 25 Beautiful Homes bara för att njuta av deras julpyntade decembernummer – men det är lite svårt att ta hand om idéerna när allt ens eget pynt ligger i några kartonger i ett förråd i Gamleby ett par mil norr om Västervik.

Jag menar, två grabbar i våra storlekar är väl kanske inte lika kreativa, penningstinna eller i tillräcklig kontakt med ”vår feminina sida” för att åstadkomma allt det där vackra. Så vi gick helt sonika till en asiatisk marknad och köpte på oss lite blandat glittrigt och en bordsgran i plast på några decimeter med inbyggd belysning.

Som tur var kom mellandottern Sara ner till den julen och hon är en fena på att påhittigt dekorera med vad som helst och få det hela riktigt stämningsfullt. Det har hon efter sin mamma.
Fast i år ska hon fira jul med pojkvännen Gustaf och hans familj. Så frågan är hur det ska gå? Det är bara sonen som kommer så han och jag får väl titta på mina Facebook-bilder från förra julen och se hur hon gjorde med den där ”granen”.

Det är då jag kan känna en viss avund till en vän som berättar om lussebak i ett ombonat kök, korinter både här och där, om glögg och bundna tallkransar med röda bär och barn som dansar i det där köket till musik som vi älskar. Det är ju så man vill ha det – egentligen.

Det är därför vi bad Kersti Lindström att skriva lite personligt om den gamla svenska julen. Så att vi åtminstone kan få sucka lite längtande...

Jul, jul! Strålande jul på er kära läsare.

På nyårsnatten festar vi loss!

Och glöm inte julens absoluta höjdare – Viktor Rydbergs ”Tomten” som svartvit film på SVT World på Juldagen kl 18.45. Det är JUL det.

Hälsar Anders Olow
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255