Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

På väg mot ett nytt liv!

Annons - Svenska magasinet
Walter Fernández är radiotekniker på Kustradion och har bestämt sig för att ta tag i sin hälsa och går nu på behandling på New Body i Fuengirola. Vi kommer att följa behandlingen och hans resultat i Svenska Magasinet under de kommande månaderna. ”Lillen”

Walter Fernández är radiotekniker på Kustradion och har bestämt sig för att ta tag i sin hälsa och går nu på behandling på New Body i Fuengirola. Vi kommer att följa behandlingen och hans resultat i Svenska Magasinet under de kommande månaderna. ”Lillen”

På väg mot ett nytt liv!

2009-12-11

Tanken bakom det hela är att må bra och hamna utanför farozonen med överviktsrelaterade sjukdomar som diabetes, astma samt hjärt- och kärlsjukdomar. Det säger Walter Fernández som Svenska Magasinet ska följa det närmaste halvåret.


Skicka till en vän

- När jag har mått som bäst har min vikt legat på mellan 75 till 85 kilo. Sedan hamnade jag på 138 kg, säger Walter.
Med behandling hos New Body plus diet stannar vågen på 134,2 kg efter tio dagar.

Walter har tidigare ägnat sig åt idrotter, motionerat och styrketränat. Sedan förändrades livsstilen och vikten sköt i höjden.
-Det blev för mycket sittande. Jag körde taxi och budbil, åtta till tio timmar om dagen. Jag jobbade på bageri under natten, resten av tiden umgicks jag med familjen och hamnade i tv-soffan, förklarar Walter.

Det gäller att finna en sund anpassning till sitt nya liv i Spanien. Miljön spelar in och Spaniens sena middagar kan bidra till en osund livsstil.
-Problemen är olika från person till person. För vissa kan det vara sötsaker och snabbmat. Mitt problem var allt stillasittande.

Sedan en tid tillbaka går Walter på behandling hos New Body. I och med att han har kraftig övervikt går han på behandling fyra dagar i veckan och ibland blir det dubbeltimmar.

-Det är tre olika behandlingar som gäller. Elektrobehandling som stimulerar musklerna, den får jag normalt en gång i veckan. Den andra som är preciserad för mig är en unik kombination mellan muskelstimulering och infraröd värme som hjälper en att bli smalare och fastare.
-Eftersom jag har mycket övervikt är risken att huden blir slapp, musklerna måste stimuleras så att huden blir fastare, infraröd värme går in under huden och löser upp fett. Behandlingen formar kroppen till sitt ursprung.

I början upplevde inte Walter någon skillnad på vågen utan mera att han kände av en kroppsmässig eller volymmässig förändring.

-Jag vet tidigare när jag tränade och höll mig i form hur det kändes. När man känner att volymen minskar blir man glad, det är positivt. Det märks tydligt när jag tar på mig kläderna.

Förutom behandlingen har Walter fått en specialutarbetad diet. Enligt honom känns den extrem, men det behövs. Hans vikt måste gå ned och inte gå upp igen. Någon jojobantning är det inte tala om, vikten ska ned sakta och säkert.

Walter förklarar sin nyfunna livsstil:
-En del som tränar äter dåligt. Det som de bränner bort när de tränar lägger de på sig lika snabbt med dålig kost. Det jag bränner bort ska inte återkomma genom en osund livsstil.

Det gäller att mentalt förbereda sig för att ta första steget mot ett nytt liv.
-Det kan kännas svårt och komplicerat men det är ett steg man måste ta. Det kan kännas ungefär som att gå till läkaren, det är inte alltid så kul. Här handlar det om disciplin, göra bokningar, göra behandlingar, äta på regelbundna tider, göra ansträngningen. Att du sedan ser förändringar i din vardag är det lättare att hålla diet och fortsätta med behandlingen vilket i förlängningen sporrar en till att hålla i.

Kombinerat med morgonpromenader med en timme per dag kan du ganska snart glädjas åt positiva resultat. Löpning rekommenderas inte vid kraftig övervikt, knäna tar stryk varför promenader som senare ökas till raska promenader rekommenderas. Musklerna måste byggas upp, ta det stegvis…

-För mig som har allergi kan det vara bättre att gå på gymmets löpband eller använda cyklarna.

Styrketräning är utmärkt vid att få bort fett och få fastare kropp, mindre vikt och många repetitioner, är vad som gäller. Ska du bygga muskler gäller tunga vikter och få repetitioner.

-Skäms inte för din övervikt, ta tag i det genom kombinationen äta rätt och träna. Be om hjälp och råd. Ta tag i problemet, uppmanar Walter som strör rosor kring det bemötande han har fått av Patricia Lee Adolfsson vid New Body.

Walter Fernández kamp mot vikten blir en följetång fram till sommaren med inslag i Svenska Magasinet varannan månad. Vi ska följa utvecklingen per tappade kilo och volymmässigt.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255