Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Charlotte har specialiserat sig på timeshare i Spanien

Annons - Svenska magasinet
Charlotte Andersson är jurist och översättare och är specialiserad på timeshare

Charlotte Andersson är jurist och översättare och är specialiserad på timeshare

Charlotte har specialiserat sig på timeshare i Spanien

2009-11-05

Charlotte Andersson är jurist och översättare och driver sedan hösten 2008 företaget Linguaiuris i Sevilla. Efter att ha gjort sitt examensarbete om timeshare har hon specialiserat sig i ämnet och många tar kontakt med Charlotte för att få hjälp och vägledning. Charlotte har både svensk och spansk juristexamen, är medlem i spanska advokatsamfundet och arbetar som översättare


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson
Foto Gustavo Fernández

Timeshare är en form av nyttjanderätt eller äganderätt till en andel i en fastighet som oftast ligger i ett turistområde. Du köper en nyttjanderätt (eller andel av äganderätten) i en bestämd lägenhet under en viss period. Det är viktigt att ta reda på om du köper en nyttjanderätt eller äganderätten till en andel, eftersom det har betydelse för värdet vid eventuell framtida försäljning.
Kunderna är i regel par som har blivit uppraggade på någon strandpromenad och först har lockats med gåvor i form av en flaska whisky. Eller så har de vunnit på ett blufflotteri – där samtliga deltagare är vinnare. Enda kravet från början är att de ska följa med på ett informationsmöte.

Väl där har de fått ett färdigskrivet kontrakt på att nyttja en semesterlägenhet under en viss period under året. Och många har skrivit på – för att sedan tro att de kan sälja sin nyttjanderätt för att tjäna pengar. Men så enkelt är det inte.
-Om du köper en nyttjanderätt så är den begränsad i tiden (till exempel en vecka om året under 30 år framöver) och värdet sjunker i takt med att du förbrukar dina veckor, så räkna inte med någon vinst.
Sedan finns det bytesagenter som erbjuder hjälp i att byta en vecka på Kanarieöarna mot en vecka på en västindisk ö, allt handlar om att de ska tjäna pengar på dig som konsument.
-Språkförbistringen i dessa sammanhang kan vara enorm. Det är även vanligt med dåliga översättningar av kontrakten. En del läser inte det finstilta samtidigt som många inte känner till sina rättigheter, säger Charlotte Andersson.

När Svenska Magasinet möter henne i Sevilla är hon mitt uppe i förberedelserna i ett fall på Kanarieöarna. Flera svenskar känner sig drabbade och har sedan gått ihop för att kontakta Charlotte Andersson.
-Jag försöker att förhandla med fastighetsägaren och få till en lösning innan fallet hamnar i domstol.

Svenska Magasinet har åtskilliga gånger tagit upp problematiken kring andelslägenheter. Inför varje semestersäsong utfärdar Konsument Europa varningar för ett antal skumraskföretag i branschen och på deras hemsida hittar du svartlistade oseriösa företag (www.konsumenteuropa.se).
På denna lista skriver Konsument Europa: ” Observera att denna lista inte är någon garanti för att andra, ej listade, företag är seriösa. Risken är också stor att oseriösa aktörer ändrar företagsnamn”.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255