Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2009-10-13

Det är förvisso ett stort ansvar att ”ta över” den redaktionella ledningen för en tidning som är inne på sin 20:e årgång – och det som färsking på Solkusten. Fast jag kan nu med viss stolthet ;-) säga om den nyligen avslutade Ferian i Fuengirola: Den var jag på förra året!


Skicka till en vän

Då var allt nytt och spännande. Jag och min tonårige son gick ut på kvällarna och var alldeles hänförda över dessa vackra andalusiska kvinnor i sina flamencoklänningar. Okej, i ärlighetens namn – mest jag. Han saknade sin flickvän därhemma i Frödinge i Småland. Men ändå... Carmen finns på riktigt, tänkte jag och gick ut och in på de sprängfyllda bodegorna på Feriaplatsen där alla dansade, festade och skrattade.

På dagarna layoutade jag Svenska Magasinet på pc (som gammal Mac-freak...) och skrev några enstaka artiklar om golf och lärde känna alla här på tidningen och Kustradion mer och mer. Vilket härligt gäng! Vi kom snabbt väldigt bra överens. Här fanns det plats för mycket garv och ett skönt lättsamt umgänge.

Jag började på spansk-kurs men fick svårt att hålla skolschemat. Jag vill lära mig spanska. ”Skaffa ett långhårigt lexikon”, föreslår en vän skrattande till mig.
Sen kom vintern [jag har nog aldrig frusit en vinter så mycket som denna!], men Christer Melkerson, ägare och utgivare av den här tidningen, bjöd ut mig på golfrundor och vi började bli vänner också, inte bara ”anställd och boss”. (Sen vart han väl glad att han slog mig i golf också – fast han räknar ju med hcp och slag och sånt!).

Nånstans där under året växer jag mer och mer in i tidningen och entreprenören Melkerson hittar på nya idéer. Spañien Magasinet till exempel, det är hans idé. Hälsohandboken för dig som kanske blir sjuk i Spanien har funnits i en äldre variant, den gör vi en ny utökad upplaga av. Och GolfGuiden över Andalusiens alla golfbanor... Den behöver också uppdateras... Och ärligt talat, Christer Melkerson har aldrig sett sig själv som en Redaktör Melkerson, [fast han jobbat med allt på tidningen i nästan alla 20 år den funnits!]. Han skriver hellre ”diplomerad marknadsekonom” på visitkortet och han njuter fortfarande lika mycket av att avsluta en god affär som någon säljare jag sett under mina 30 år som journalist. ”Du är för lite säljare” kan han i bland säga när jag pratar om skrivandets betydelse, samtidigt som han själv ändå är noga med att vi har en publicistisk idé och med den en trovärdighet.
Min son har visserligen åkt hem till flickvännen, men den här skönt ”galna” tillvaron kan man ju bara inte vara utan. Det är fortfarande lika nytt och spännande! Så när diplomerade Melkerson ber mig bli chefredaktör så att han kan koncentrera sig på ”säljet” kan man ju bara inte säga nej!
Så håll i er! Nu rockar vi loss – fast med ålderns värdighet!

Anders Olow
Chefredaktör
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255