Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

CFS Rehab öppnar upp sig mot Spaniensvenskarna

Annons - Svenska magasinet
Bättre hälsa och golfspel för svenskar på Solkusten. Det hoppas Anja Jutbo, Lars-Erik Wallström och Tarja Lyrefelt på Centro Forestal Sueco

Bättre hälsa och golfspel för svenskar på Solkusten. Det hoppas Anja Jutbo, Lars-Erik Wallström och Tarja Lyrefelt på Centro Forestal Sueco

CFS Rehab öppnar upp sig mot Spaniensvenskarna

2009-09-03

Rehab-anläggningen Centro Forestal Sueco öppnar nu upp sina portar för svenskar och skandinaver bosatta på kusten. Lördagen den 3 oktober håller CFS öppet hus mellan klockan 10.30 till 17. Ett brett sortiment från golf-fitness, rygghälsa till viktminskning och kost erbjuds från i höst via kurser och aktiviteter.


Skicka till en vän

Har du varit jo-jo-bantare hela livet och vill ta tag i situationen genom att bygga upp din självbild? Ett visst ätbeteende sedan barndomen kan göra det svårt att lyckas. Å andra sidan kan ditt beteende förändras genom att du lär dig hur du tänker.

Tarja Lyrefelt är sjuksköterska och utbildad i viktminskningsprogrammet Stahremetoden.
-Stahre-metoden går ut på att förändra ätbeteendet så att du uppnår varaktig viktminskning, säger Tarja Lyrefelt. Studier har visat att viktnedgång enligt Stahremetoden är bestående flera år efter genomgånget program.

Programmet lär dig att bli medveten om dina tankar, känslor och beteenden i olika vardagssituationer och hur du genom att hantera dem annorlunda kan förändra ditt ätbeteende.
Kursen hjälper deltagarna att få ett nytt förhållningssätt till sina matvanor. Det handlar om en kognitiv metod det vill säga att lära känna sitt eget tänkande.

-Kursen startar den 22 oktober och den är öppen för alla. Det blir en homogen grupp och vi arbetar med nyckelfrågor inom teman som stress, självkänsla, träning och kost plus hemuppgifter som diskuteras vid nästa tillfälle. Inom gruppen råder det total sekretess. Vi talar fritt om allting, säger Tarja Lyrefelt.

Programmet innehåller även motionstillfällen som stavgång, vattengympa, core eller pilates. Kursen kostar 425 euro och är under tio gånger. Varje kurstillfälle är på tre timmar per gång och lunch ingår vid hälften av gångerna.

CFS Rehab håller även en golfkurs (400 euro) mellan den 9 till 13 november som erbjuder det senaste inom golf-fitness. Den betonar hur funktionell fysisk träning och teknik gör att du når nya framgångar på golfbanan.
-På grund av mindre rörlighet kan det vara svårt för män att slå långt på golfbanan. Kvinnor däremot har oftast fullgod rörlighet men saknar styrka och stabilitet för att få optimal kraft i slaget.
-Vi testar därför rörlighet och styrka och utvecklar individuella program som hjälp för koordination, rörlighet, balans, uthållighet och styrka.

Det blir en hel del core och pilates som är en utmärkt motionsform för större rörlighet och bålstabilitet. Även teknikträning på en närliggande golfbana ingår i kursen.
Lars-Erik Wallström, sjukgymnast och hobbygolfare, Anders Werthén, golfinstruktör och känd från Svenska Magasinets golfskola plus Raija Kytölä, hälsopedagog, ansvarar för kursen inom golf-fitness.

Vid öppet hus den 3 oktober kommer även Rehab-chefen Anja Jutbo att informera kring CFS:s temadagar under hösten. Den 28 oktober och 11 november är det temadag kring rygghälsa. Hur ser ryggen ut och hur kan du underhålla den på bästa sätt, är några av frågorna. Det blir möjlighet att prova core-pilates, med lunch kostar denna temadag 50 euro. Den 30 september och 10 november är det temadag på ämnet kost och hälsa, för 50 euro.

Förutom viktminskningskurs och temadagar då du har möjlighet att prova på flera aktiviteter fortsätter kvällsaktiviteterna som vattengympa och gympa under hösten. Tarja Lyrefelt har kört den uppskattade vattengympan (12 euro) sedan 1997 och den fortsätter nu på tisdagar klockan 17.30. Måndagar klockan 18 är det gympa (10 euro) med Anja Jutbo, med träning som är golfinriktad. Torsdagar klockan 18 afropowerdance (10 euro).
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255