Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Spaniensvenskar rullade klot vid boule-SM

Annons - Svenska magasinet
Spaniensvenskar på plats vid boule-SM i Växjö, från vänster Gun Nyström, Hans Eriksson, Hans Nyström och Lena Eriksson

Spaniensvenskar på plats vid boule-SM i Växjö, från vänster Gun Nyström, Hans Eriksson, Hans Nyström och Lena Eriksson

Spaniensvenskar rullade klot vid boule-SM

2009-09-03

Att boule är en populär sport bland många Spaniensvenskar är helt klart. Bouleentusiaster från bland annat Fuengirola, Benalmádena, Nerja och Torrevieja spelade för sina hemmaklubbar när SM avgjordes i Växjö


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

-Under vintern är det boule på Solkusten, nu är det SM som gäller, säger Lena och Hans Eriksson från Benalmádena som Svenska Magasinet träffar under SM-tävlingen.
Under SM tävlar de för Trollbäcken i Tyresö men annars är det Fuengirola International CdP som är hemmaklubb på Costa del Sol. De har lägenhet i Benalmádena men till SM har de tagit husbilen som flera andra.


Boule har blivit en familjesport och bland de nära 2.000 deltagarna hittar vi deltagare i alla åldrar. Totalt handlar det om 5.300 starter i 27 olika klasser med allt från ungdomar, pojkar och flickor, till veteraner.
-Vi kommer att tävla under hela veckan. Vi har anmält oss till flera klasser, säger Hans Eriksson som är med i singel, dubbel, mixed och öppen dubbel.

När Svenska Magasinet får en pratstund med Hans och Lena ska de strax upp och spela 32-delsfinal efter att ha gått vidare från gruppspelet. Nu är det utslagstävling som gäller.
-Det är vårt tredje SM och det är alltid lika roligt. Och vi träffar många vänner från Spanien. Det blir mycket umgänge på kvällen med god mat och promenader. Vi trivs verkligen här.

Förutom Hans och Lena träffar vi även Gun och Hans Nyström från Nerja samt Monika och Billy Svanberg från Fuengirola. SM avgörs i Växjö vid Katedralskolan och på drygt 200 banor. Vid centercourten som har elljus avgörs finalspelet och här finns en läktare för 512 sittande åskådare.
-Det är final som gäller, säger Hans Eriksson från Benalmádena innan han går ut för att tillsammans med hustrun Lena spela 32-delsfinal i klassen V 55.

Att mängden boulespelare från Spanien är stort märks även i lokaltidningen Smålandsposten som uppmärksammar att en hel drös av boulespelare på SM visar sig vara ”spanjorer”. Totalt rör det sig om mellan 50 till 70 Spaniensvenskar som har kommit till SM i Växjö, skriver tidningen.

Första boule-SM avgjordes 1978 med 150 deltagare från 13 klubbar. I år handlar det om 1.940 deltagare från 152 klubbar från Kalix i norr till Trelleborg i söder. Flest deltagare hade SM-tävlingarna 2002 med 2.595 spelare.

Hur gick det då för Solkustens boulesvenskar? Billy Svanberg som under sin spanska vistelse tävlar för Fuengirola Int.CdP men som under SM i Sverige tävlar för sin hemmaklubb Boo kom i dubbelspel på 17:e plats. En utmärkt placering med tanke på att över 250 lag ställde upp.

Räkna med att en och annan boulespelande svensk just för tillfället är på väg till Spanien efter några månader i Sverige. I höst rullar kloten på Solkusten igen.Billy Svanberg med partner placerade sig på 17:e plats i dubbelspel

Billy Svanberg med partner placerade sig på 17:e plats i dubbelspel


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255