Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära Läsare

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Kära Läsare

2009-06-10

En del telefonsamtal är roligare att få än andra. Som det som vår golfreporter tillika layoutare Anders Olow fick för ett tag sedan. Det var Patronato de Turismo här på Costa del Sol som ringde och frågade om vi ville vara med i det svenska lag, bestående av verksamma inom golfmedia, som skulle möta andra likadant ihopsatta lag från ett antal länder i Europa. England, Irland, Danmark, Tyskland, Italien förutom Spanien förstås. Fyra golfskribenter från varje land. Flyg, tre övernattningar på lyxiga Hotel Puente Romano i Marbella och en dags tävlingsgolf på eftertraktade och vackra Valderrama. Patronato de Turismo stod för notan.


Skicka till en vän

Från Sverige kom chefredaktören för Golf Digest, chefredaktören för GolfPunk, och en skribent från Golfbladet. Från Danmark kom bland annat Dansk Golf och Vagabond Rejs Magazine, från Tyskland Süddeutsche Zeitung, från England Going for Golf Magazine, från Irland Golf Travel...

Det är ett härligt positivt initiativ som Patronato de Turismo här gör. Naturligtvis kostar ett sånt här evenemang pengar, men så är det med all marknadsföring. Man beräknar en investering och väger dess möjligheter. Golfen i Spanien har tappat marknadsandelar, vi som bor här nere ser det tydligt på de tomma golfbanorna. Där det förr var trångt om starttider är det i dag glest. Visst är det  skönt att spela utan att behöva vänta på varje hål, men för spansk golfekonomi är det katastrof.

Francisco Amorós, ansvarig för golfen inom Patronato de Turismo skickar också en tydlig hälsning till golfbanorna att se över sin prisbild. Och visst har det börjat ge resultat, nu erbjuds ”offerta” överallt, men mycket mer kan göras. Bland annat måste golfrestaurangerna hänga med bättre så folk stannar på banorna och äter. För Solkusten har, som Francisco Amorós påpekar, så oerhört mycket att erbjuda den golfande Spanienturisten.

Vi får hoppas att Patronato de Turismos investering bär rikligt med frukt i europeisk golfmedia, vi kommer i alla fall att dra vårt strå till stacken, för vi älskar det här landet!

Hälsar Christer Melkerson
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255