Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ola fixar - hjälper friidrottare ta språnget till Solkusten

Annons - Svenska magasinet
Ola Carlsson håller friidrottsskola, tävlar i höjdhopp och arrangerar Spanienläger för svenskar

Ola Carlsson håller friidrottsskola, tävlar i höjdhopp och arrangerar Spanienläger för svenskar

Ola fixar - hjälper friidrottare ta språnget till Solkusten

2009-06-02

Ola Carlsson organiserar träningsläger på Solkusten för utländska friidrottare. Han är själv aktiv som höjdhoppare och tillhör Nerja som är Andalusiens bästa klubb och en av Spaniens bästa


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Han kom till Málaga 1997 för att plugga spanska. Han träffade sin blivande fru Loli 1998 och i augusti ifjol fick de sonen Lucas, ett kommande höjdhoppslöfte mån tro?
- Jo, han är redan med på träningen, säger en stolt pappa Ola och skrattar…

Vår och försommar betyder bråda tider. Mängder av svenska friidrottare och även engelsmän och norrmän använder sig av Ola Carlssons tjänster när toppformen ska prickas in lagom till utomhussäsongen. Ola fixar träningstider, hotell, hyrbilar och mycket annat.
- Det är träningsläger en till två veckor med allt från elit till ungdomsgrupper och så kombinerar vi med någon lokal tävling i Málaga.

Ola som har ett stort kontaktnät är tränare i Mijas Friidrottsklubb och välkomnar även svenska ungdomar. Han har haft en del svenskar och faktum är att han har fler utländska ungdomar att träna än spanjorer.
Måndagar till torsdagar mellan 17.30 till 18.30 håller de till vid friidrottsanläggningen som ligger på Mijas Hipodromo. För den som är intresserade är det bara att komma dit.

Du tävlar för Club Nerja de Atletismo, hur kommer det sig att lilla Nerja har en av Spaniens bästa klubbar?
- De har en riktig eldsjäl i Enrique López Cuenca som håller i allting. Han startade klubben för 25 år sedan. Han bidrar både med tid, energi och egna pengar.
- Jag har varit med i klubben sedan 2000 och den har blivit en riktig stor klubb. Nu är vi uppe i 600 medlemmar och vi har en egen arena. De flesta av oss som tävlar bor utspridda i hela Andalusien. Nerja är en populär klubb att tillhöra.

Bäst i Spanien är annars Playas del Castellon bland herrar och Valencia bland damer. Myndigheterna stöttar friidrotten i Spanien och bidrar ekonomiskt till de större tävlingarna. Friidrottsförbundet å sin sida ger ekonomisk hjälp till sina friidrottare genom stipendium som går till tränare och aktiva.

Den 27 juni avgörs friidrottstävlingen Gran Premio de Andalucia på Málagas nya friidrottsstadion. Tävlingen rankas som en European Grand Prix 2-gala. De största tävlingarna går under namnet Golden League därefter kommer GP-galorna.

Vilket startfält kan vi förvänta oss i Málaga?
- En del grenar kan bli väldigt bra, andra grenar blir utfyllnad, räkna med många spanjorer, säger Ola Carlsson och räknar upp några lokala förmågor som kan bli tänkbara kandidater.

På 200 meter deltar Nerjas Josue Mena som är spansk mästare. OS-finalisten från 2004, Álvaro Fernández kommer nästan helt säkert att springa 1.500 meter. I kula finns Málagas Borja Vivas som vann inomhus-EM.
- Jag tror att höjdtävlingen kan bli något extra. Spanien har fått fram en mycket duktig förmåga i junioren Miguelangel Sanches från Castellon som har hoppat 2,27.
Någon vecka före tävlingen lägger spanska friidrottsförbundet ut startlistor på sin hemsida. Om det blir svenska deltagare vid Gran Premio de Andalucia kommer vi att publicera information kring detta på Svenska Magasinets nätupplaga.

Är du intresserad av friidrott och vill ha kontakt med Ola Carlsson så når du honom på 606 118 087.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255