Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Equity release: Finns det ett seriöst hopp om en lösning?

Annons - Svenska magasinet

Equity release: Finns det ett seriöst hopp om en lösning?

2009-03-04

I tidigare artikel varnade vi för de allvarliga risker som ”Equity Release”-operationer skulle kunna innebära för de intresserade. Vidare skrev vi om möjliga, allvarliga ekonomiska och juridiska problem som de drabbade skulle behöva ta itu med i framtiden, om de hamnar i den situationen att inte kunna göra de månatliga betalningarna som avtalet gällde när man skrev under hypoteket


Skicka till en vän

Vi varnade även för risken att många drabbade skulle kunna förlora sitt boende, som man satte som garanti, när man ingick i ”Equity Release”-operationen.
Eftersom vi fortfarande får frågor och nya fall angående ”Equity Release”, vill vi gärna ge ytterligare några svar i denna spalt.

Dessa varningar har under de senaste månaderna, förvandlats till en bitter verklighet. Bankerna har påbörjat rättsliga procedurer, som en följd av att de intresserade inte klarar av att betala amorteringarna på sina hypotek. Detta i sin tur kan sluta med att bostäderna säljs på exekutiv auktion och att den ägare som en dag ingick i en ”Equity Release”-operation, till sist förlorar rätten till sin bostad.

Det kanske är så att Ni redan befinner Er i denna svåra verklighet. Om så är fallet, råder vi Er att inte ge upp, utan att istället agera omgående. Det existerar redan flera grupper av ”drabbade”, som har gått samman för att försvara sig mot bankernas agerande. Det finns även redan spanska domstolar som har påbörjat rättsligt agerande i försvar för dessa grupper.

Detta är de generella linjerna till deras försvar:
a) Majoriteten av alla ”Equity Release”-operationer innehåller element, vars karaktär kan fastställas som tydligt bedrägliga. Man har lurat den intresserade. Detta öppnar upp för en första möjlighet till att kunna agera utifrån brottsbalken, p.g.a. att det eventuellt existerar ett brottsligt beteende. De spanska domstolarna accepterar redan denna möjlighet. Detta skulle kunna innebära att bankerna inte kan genomföra sina fordringar förrän målet avslutats och även bedömts att ej vara kriminellt.

b) Om Ni erhållit en fordran från banken gällande exekution av hypoteket (och därmed bostaden som sattes i garanti), bör Ni omgående anlita juridisk hjälp för att formulera Ert försvar mot denna fordran. Det finns goda skäl som talar för att  nämnt försvar kan lyckas. Detta skulle även innebära att exekutionsproceduren skulle stanna av.

c) Slutligen finns det en sista möjlighet. Det är att agera före bankerna genom att göra en ansökan i domstol om att ”Equity Release”- affären skulle ogiltigförklaras p.g.a. dess tydligt bedrägliga karaktär.

Det är möjligt att kostnaderna för dessa juridiska ageranden oroar Er. Därför vill vi nämna att det redan finns grupper av ”drabbade” som har uppnått samarbete med advokatbyråer, med etiska förpliktelser gentemot kunderna, vilket leder till att kostnaderna för de drabbade blir låga.

Fråga advokaten
Denna fråga är besvarad av advokater på IURA:s Advokatbyrå som kommer att besvara fler frågor i kommande nummer. Har du någon fråga kan du e-posta den till: [email protected]
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255