Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Flexibel prissättning lockar kunder

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Flexibel prissättning lockar kunder

2008-11-03

Runt Los Arqueros Golf & Country Club har lägenheter och villor växt upp som svampar ur jorden de senaste åren. Bakom expansionen står Taylor Woodrow de España S.A. som har ytterligare sex projekt utmed kusten


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Taylor Woodrow de España S.A. har funnits i Spanien i 50 år. De inledde sin satsning på den Iberiska halvön på Mallorca. Bakom företaget står ett brittiskt bolag som i Storbritannien har 15 procent av bostadsmarknaden vilket gör dem till klar etta.
1997 köpte Taylor Woodrow Los Arqueros Golf & Country Club av Waconsa-gruppen. Sedan dess har företaget byggt 1.000 enheter i området. Även om golfbanan ligger vackert på promenadavstånd från de flesta bostäder är endast 30 procent av ägarna golfspelare.

TURBULENT TID
Los Arqueros började anläggas 1989 under en mycket turbulent tid med fastighetskris i Sverige som gav svallvågor på Costa del Sol. Svenska statliga bolaget Securum som bildades 1992 övertog och avvecklade dåliga krediter från halvstatliga Nordbanken. En del av krediterna var i fastighetsbolag och satsningar på Solkusten.
-Det var en mycket tuff tid, minns Åke Olofsson som var med från början. Vi bytte green fee-biljetter mot växter och andra plantor för att få trädgården i ordning runt klubbhuset.
I mitten på 90-talet var det flera nederbördsfattiga vintrar som gav sönderbrända fairways och ökenlandskap runt Los Arqueros. Det var endast greenerna som lyste svagt gröna.

PROJEKT
Åke Olofsson är numera Gerente de Expansión Land Manager hos Taylor Woodrow de España S.A. som har sju projekt runt Málaga. Förutom de 1.000 bostäder som är färdigställda och utsålda runt Los Arqueros projekteras det på många andra håll.
Los Aguilares är ett markområde söder om Los Arqueros och här är det projekterat för 400 enheter. 138 är färdigställda, 76 är i byggfas och ytterligare 186 ska byggas i framtiden. Vid Estepona Golf planeras det för 178 bostäder tills 2010.
I el Bosque de la La Mairena, ovanför urbanisation Elviria mellan Marbella och Fuengirola ska Taylor Woodrow bygga 215 enheter varav 55 redan är under konstruktion. I Málaga vid universitetsområdet Teatinos har 48 lägenheter precis blivit färdigställda. Även på östra sidan om Málaga, i Cómpeta, projekteras det för 51 bostäder.
-Ett annat intressant område är vid Los Lances-stranden vid Tarifa där 186 bostäder ska byggas. Det blir grupphus med fyra till sex lägenheter med grönområden däremellan, säger Åke Olofsson.
-Flera av våra projekt ligger i anslutning till en golfbana. Så är det även i La Mairena där korthålsbanan Golf el Soto ligger förutom våra projekt vid Estepona Golf och i anslutning till banan här i Los Arqueros.

ERKÄNNANDEN
Taylor Woodrow planerar och bygger. Allt material köper de in själva, de hyr in byggnadsarbetare som gör stommen.
-Rent generellt håller vi en högre kvalitet jämfört med spanska byggare. Vi har fått många erkännanden då vi ger mest och bäst service efter överlämnandet då det kanske ska ändras på vissa småsaker.
Trots att flertalet lägger ordet kris i sin mun har Taylor Woodrow sålt 45 enheter sedan april.
-Vi är flexibla på priser. Kommer en köpare så förhandlar vi fram ett pris. Det finns andra i branschen som inte gillar detta, de vill hålla på priset, berättar Åke Olofsson.Åke Olofsson, Taylor Woodrow de España

Åke Olofsson, Taylor Woodrow de España


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255