Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Málaga går som tåget i fotbollens finrum efter derbysegern över Sevilla

Annons - Svenska magasinet
Glada Málagafans efter segern i Sevilla

Glada Málagafans efter segern i Sevilla

Málaga går som tåget i fotbollens finrum efter derbysegern över Sevilla

2008-10-28

Inte var det många som för några veckor sedan trodde att Málaga skulle kunna vinna mot Sevilla på bortaplan och ligga på UEFA-cup-plats i den spanska högstaligan. Men efter söndagens 1-0 vinst på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan i Sevilla är detta ett faktum.


Skicka till en vän

Av Marcus Johansson

Ingen fotbollsintresserad har väl efter två års harvande i andraligan missat de blåvitas återkomst till den spanska högstadivisionen. Inför säsongen gjordes i och med klubbens knackiga ekonomi inte de namnkunniga värvningar som man som supporter kanske hade hoppats på.
President Fernando Sanz har tagit tillbaka tränaren från i början av 2000-talet, Antonio Tapia. Dessa två herrar har värvat och lånat ihop många av de spelare som var med under den senaste sejouren såsom Duda, Fernando och Miguel Angel.

Med en tveksam försäsong och med bara en poäng på de fyra första matcherna i återkomsten till la Primera dröjde det inte länge innan de krävande Málagafansen började tvivla på laget. Många var de som tyckte att tränaren skulle avgå redan efter dessa matcher.
Tapia trodde dock på sitt lag och för varje match har spelet sett bättre ut. Från att varit mållösa och på nedflyttningsplats har laget nu tagit fyra raka skalper mot i tur och ordning Valladolid, Huelva, Getafe och Sevilla. Varav framförallt den sista gett eko i Fotbollsspanien.

Málaga åkte alltså i söndags till provinshuvudstaden för att försöka skaka jättarna Sevilla som vann UEFA-cupen både 2006 samt 2007 och som dessutom inte hade förlorat någon tävlingsmatch sedan 16 april. Med rödvita spelare som Fabiano, Chevanton och Jesus Navas visste man att det skulle bli ett stentufft derby. Tillsammans med Málaga åkte också ett närmare tusental supportrar till laget, då det är för de flesta Malaguistas årets match och deras chans att tysta de stolta Sevillaborna.

Med härlig stämning bland de 45.000 på läktaren började bortalaget aggressivt och det dröjde inte länge innan de tillresta fansen fick jubla. I den 16 minuten spelar den hypersnabbe Eliseu fram Adrian som får fritt läge och gör inget misstag.

Málaga genomför en praktiskt taget fulländad taktisk insats och när Adriano blir utvisad för hemmalaget i 66 minuten börjar man inse att skrällen kunde bli ett faktum.

Slutresultatet kunde blivet större, bortalaget brände ett par riktigt klara chanser på slutet. Men det är inget som varken laget eller supportrarna tänker på när domaren blåste av matchen. 0-1 och de tre poängen med i bagaget hem till Málaga.

Dock finns det inte mycket tid att suga på karamellen då det i morgon onsdag är Copa del Rey mot Mallorca klockan 21 på La Rosaleda och senare på lördag stormatch mot Barcelona också hemma på La Rosaleda klockan 20.00.


Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien


Málagaborna fick jubla mest på Sánchez Pizjuán

Málagaborna fick jubla mest på Sánchez Pizjuán


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255