Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Fråga din personliga tränare

Annons - Svenska magasinet
Johnny Löfald. Qi Sport, Marbella

Johnny Löfald. Qi Sport, Marbella

Fråga din personliga tränare

2008-10-01

Johnny Löfald, är utbildad personlig tränare och dessutom ägare till gymmet Qi Sport i Nueva Andalucia, Marbella. Han kommer varje månad att besvara frågor från Svenska Magasinets läsekrets kring hälsa, fitness och kost. Fråga Din personliga tränare genom att skicka din fråga till: e-post: [email protected]


Skicka till en vän

Hej Johnny. Jag tränar på gym flera gånger i veckan och vill gå ner lite i vikt och strama upp kroppen en aning, men jag kämpar för att få resultat. Min vännina säger att jag bör börja med styrketräning utöver de aerobicklasser som jag går på. Jag är emellertid rädd för att få stora muskler om jag börjar med styrketräning! Vad tycker du jag ska göra?
“Susanne”

Hej Susanne! Visste du att i åldern 20 till 40 år förlora en genomsnittlig person nästan 4 kg muskler och lägga på sig nästan 10 kg fett! Bara aerobic, konditionsträning eller cykling kan inte förhindra detta.
Flera studier har visat att kombinationen av styrketräning och konditionsträning kommer att öka både din förbränning och uthållighet mer än om du bara konditionstränade. Så om du vill uppnå optimal styrka och hälsovinster du behöver göra mer än bara konditionsträna. Du måste även lyfta lite vikter.
Du behöver muskler för att bränna fett. Muskler är motorn i kroppen som bryter ner fett till energi, och ju större "motor" du har desto mer fett förbränna du. Så utan några muskler kan du inte nå de resultat du vill ha.
En studie från 2003 visar att människor som har störst framgång i att hålla vikten nere efter en diet är de som styrketränar och konditionstränar.

Styrka kommer att:
Öka muskelstyrkan och göra livet lättare.
Förbättra kroppshållningen och förebygga ryggsmärtor.
Ökning fettförbränningen.
Förbättra bentättheten och förhindra benskörhet när du är äldre.
Förbättra immunförsvaret.

Så mitt råd till dig är att du bör lägga in en del styrketräning på ditt träningsprogram. Och du behöver inte vara rädd för att få stora muskler. Kvinnor har i allmänhet inte tillräckligt av det manliga hormonet testosteron i kroppen som krävs för att bygga muskler. Så allt du kommer att se är att din kropp blir starkare.
Ett tips för att göra styrketräningen lite roligare är att se om gymmet där tränare har särskilda styrketräningsklasser. Då behöver du inte tänka på vad du ska göra, bara följa din instruktör! Roligt och inte minst, mycket effektiv. Lycka till!


Hur ofta ska jag äta? Normalt äter jag bara två gånger om dagen, men jag har hört att detta inte är bra. Stämmer det?
“Crister”

Hej Crister. Detta är en fråga som jag ofta får inte minst från människor som vill gå ner i vikt. Ungefär fyra timmar efter att du har ätit har det mesta av energin från den måltid du ätit försvunnit. Får inte kroppen mat och dryck kommer kroppen att kompensera med att ta från reserven och samtidigt reducera förbränningen.

Varje gång vi äter kroppen använder kroppen extra energi att smälta mat. Det betyder att varje gång vi äter kommer en del av energin som finns i livsmedlen gå förlorade och kommer inte att lagras i kroppens energilager.
Genom att äta regelbundet startar man upp denna process flera gånger varje dag och det gör det lättare att gå ner i vikt. Därför är det viktigt att äta regelbundet om du vill hålla en stabil vikt och inte minst, om du vill gå ner i vikt.

Äter du fler måltider under dagen kommer också blodsockernivån att hålla sig på en stabil nivå, och du kommer inte att uppleva så kallade "sockerruscher" som många gör under dagen, när kroppen närmast skriker efter choklad eller andra sötsaker.

Det idealiska är att äta tre till fyra huvudmål om dagen plus en till två mellanmål varje dag. Frukost är en viktig start på dagen och normalt är lunch och middag de största måltiderna under dagen. Den sista måltiden du intar innan du lägger dig bör inte vara alltför "kraftig" eftersom det kan störa nattsömnen. Här i Spanien äter man ofta allt för sent något som inte är att rekommendera.Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255