Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Svenska specialister i kosmetisk tandvård

Annons - Svenska magasinet
Anders Friman och Lotta Kure har varit kolleger sedan tandläkarhögskolan 1986. Nu är de delägare på The Dentists i Sotogrande

Anders Friman och Lotta Kure har varit kolleger sedan tandläkarhögskolan 1986. Nu är de delägare på The Dentists i Sotogrande

Svenska specialister i kosmetisk tandvård

2008-09-08

Det svenska näringslivet i San Roque kommun är inte så utbrett. Men vi hittar The Dentists, en svenskägd tandläkarklinik som funnits i fyra år och med ett välkänt grönt äpple som logo. Kliniken ligger i Galerías Paniagua och kliniken har även en filial i Bena Vista Centro Comercial i Estepona kommun


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Det är främst kosmetisk estetisk tandvård som erbjuds och The Dentists är medlemmar i The American Academy of Cosmetic Dentistry. Det betyder att de regelbundet besöker evenemang och föreläsningar i USA för att hålla sig uppdaterade kring utvecklingen av kosmetisk tandvård.
För att komma så långt är det en lång process som pågår i fem månader. Bara 380 tandläkare i hela världen har lyckats komma in i sällskapet. The Dentists har samarbete med ett laboratorium i Sverige som också är medlemmar i The American Academy of Cosmetic Dentistry.

Utöka
På mottagningen i Sotogrande finns det specialister som klarar allt från små ingrepp till större som exempelvis implantat. Förutom Lotta Kure och Anders Friman finns här Annika Skoglund och Wojtek Maroszek.
Nu ska vi utöka genom att bygga ut ”smilanalysrummet”, det vill säga behandlingsrummet och labbet, berättare Anders Friman och Bo Kure, delägare i The Dentists.

”Smilanalys”
Ett besök hos The Dentists börjar oftast med en ”smilanalys”, som Anders Friman själv uttrycker det. Efter panoramaröntgen görs en studiemodell och med hjälp av foto hålls en genomgång med patienten över vilket arbete som behövs utföras.
-Vi bygger upp en modell och visar den för patienten och informerar om hur vi ska gå till väga. Många har synpunkter på hur de vill se ut så vi måste lyssna på kunden. Vi gör en prototyp som visar hur det kan se ut när det är klart, förklarar Anders Friman.

Söker kvalitet
Nästan 85 procent av kunderna är britter, förutom irländare, tyskar och skandinaver. Några av kunderna flyger in från utlandet för att få kosmetisk tandvård på den svenska kliniken i Sotogrande.
-Kunder som är intresserade av god tandvård söker kvalitet och kan resa långt för att få det.
På The Dentists finns tandreglerare och är det ytterligare något område som företaget tänker satsa på i framtiden är det att utöka med en barntandläkare.

Hjälpverksamhet
Anders Friman och Lotta Kure har varit kolleger sedan de gick på tandläkarhögskolan 1986. De har även rent socialt bedrivit hjälpverksamhet på barnhem i Kambodja 2005 vilket gett många underbara minnen från tacksamma barn. De har sedan skickat utrustning till en ny klinik i Kambodja som drivs av studenter som har sista året kvar på utbildningen.
På kliniken i Sotogrande arrangeras även konstutställningar där konstverk av Axel Lind och Lars Persson varit uppskattade inslag med hundratals besökare.
Under sommaren 2008 har dessutom Anders och Lotta satt upp ett sportigt mål:
-Det finns fina löpstigar i Sotogrande-området och vi satsar på Lidingöloppet i september, säger Anders Friman som tar på sig löparskorna efter jobbet och springa hem till huset i Torreguadiaro.Personalen vid The Dentists, en svenskägd tandläkarklinik som funnits i fyra år i Sotogrande

Personalen vid The Dentists, en svenskägd tandläkarklinik som funnits i fyra år i Sotogrande


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255