Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Kära läsare

Annons - Svenska magasinet
Bekvämt i värmen, men kanske bättre gå under paraply

Bekvämt i värmen, men kanske bättre gå under paraply

Kära läsare

2008-06-03
Skicka till en vän

Golf är som bekant ett spel som många tror utövas av de rika. Tiger Woods exempelvis hur mycket pengar har inte han, dessutom har han en flott våning på Strandvägen i Stockholm.

Vad angår det oss på Costa del Sol, även ”Golfkusten kallad”. Jo, förmögenhetsskatten ska troligen tas bort här i Spanien snart, så alla de som inte vill att någon skulle få veta hur rika de är, kan snart lugnt spela golf. Det är t.o.m. så att de kan göra det med stil. Flera golfbanor erbjuder två, som spelar tillsammans att inom priset för deras två greenfees få disponera en golfbil, och eftersom sommarens greenfees är lägre än vinterns kan vi tala om att det blir billigare för de två att spela då, även inklusive bil.

Så varför tveka?

Jo, för att golfbilar är farliga. De kan förkorta livet med upp till 5 år, särskilt om man är en skicklig spelare. Men inte på påkörda spelare på banan, utan på den som kör och hans eller hennes medpassagerare. Det finns nu vetenskapliga undersökningar som visar det. Hur de visar det är såhär: Golfspelare som regelbundet går sina arton hål lever i genomsnitt 5 år längre än de som inte gör det. T.ex. folk som inte spelar golf alls, för att de inte vill visa hur rika de är, eller de som alltid åker golfbil, för att visa just det. Allra längst lever naturligtvis de som bär sina klubbor (14 st.) över axeln, åtminstone borde det väl vara så. Hur mycket längre lever då de caddies som man ser på stora tävlingar med världsstjärnor? De lever naturligtvis längst av alla eftersom de slipper stressen i puttandet och kotförskjutningarna av svingandet.

Begreppet ”golfänka” 

får härmed en helt ny betydelse. Golfänkan är en kvinna som på grund av golfens hälsobringande verkningar överlever sin man, som inte spelar golf utan i stället städar, lagar mat, går ut med hunden och sköter trädgården. Att han ändå lever så länge som han gör beror på att han inte får låna bilen och alltså måste gå till fots och handla. För att passa in bland hustruns vänner använder han ofta en gammal golfbag på hjul att dra hem maten och vinet i, men det hjälper ändå inte i längden. Han har ett socialt handicap säger man på golfklubben, som den gången golfarna var hemma på fest och någon talade om svingen.
Då lade sig mannen i samtalet genom att hävda att ingen var bättre än Benny Goodman.
Men den populäraste låten på golfklubben är naturligtvis ”Teach Me Tiger”.

Glad sommar!

Christer MelkersonAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255