Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Träningskamp Marbella: Ge dig ett nytt och friskare liv på semestern

Annons - Svenska magasinet
Kom i superform i sommar

Kom i superform i sommar

Träningskamp Marbella: Ge dig ett nytt och friskare liv på semestern

2008-06-02

Löpning eller stavgång på stranden till soluppgång. Ett spinningpass eller en skön stund i gymmet eller en tur i bergen. I sommar kan du semestra smart på Solkusten. Vad kan vara bättre än att tajta till kroppen och komma i superform – som familj


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Det kallas för årets smartaste semester, satsningen som görs på Centro Forestal Sueco i Marbella. Bakom satsningen ligger Anopic, ett företag med lång erfarenhet av operationssjukvård med inriktning mot ortopedi och ryggkirurgi.
-Vi har samarbete med Clinica Sankta Elena i Los Alamos utanför Torremolinos där vi opererat över 100 patienter med nack- och ryggproblem. Efter operationen har patienterna fått rehab och träning på Centro Forestal Sueco och erfarenheterna är mycket goda, berättar läkare Olof Andreen och specialist i ortopedi och ryggkirurgi.
Hustrun Elisabeth är utbildad livsstilscoach och narkossköterska och tillsammans har man utarbetat Anopic Training Camp Marbella Spanien.

Utmärkt träningsprofil
-Vi tycker att anläggningen CFS är så fin och borde utnyttjas bättre under sommaren och därför har vi hyrt in hos där under några juli- och augustiveckor. Vår övertygelse är att motion är bra i alla dess former och att varierad träning är den bästa träningen.
Centro Forestal Sueco har en utmärkt träningsprofil och är starka på klimatvård. Det finns andra ställen som Tunisien och Kanarieöarna men ingen av dessa anläggningar slår CFS i Marbella, enligt Olof Andreen.
-Det är lerinpackning, spa, aramoterapi och jag vet inte vad. På CFS är det inte i första hand bubbelpooler utan träning och rehab som ger bästa slutresultat.
Tidigare har man varit skeptisk mot att exempelvis reumatiker ska utöva lätt styrketräning. Nu börjar man ändra inställning.
-På fyra veckor bygger folk muskler och blir starkare och mår bättre.

Svenska tränare
Med vid träningskampen i Marbella finns engelsktalande personliga tränare från Málaga. Från Sverige kommer Seth Ronland med personlig tränarexamen från USA. Seth är gymägare, personlig tränare, kostkonsult och föreläsare. Han har tagit SM-guld i Athletic Fitness 2005-2006 och silver i fjol, samt silver i BodyFitness 2005. Med till Marbella kommer Seths sambo Johanna Heide som tävlar i bodyfitness.
-Konceptet med träningskampen i Marbella är nytt och det ska bli spännande och se intresset. Semester med garanterad sol och värme måste ju vara den perfekta träningsresan.
-Innan träningskampen får du ett formulär där du anger vilka aktuella problem du har. Vid ankomsten gör vi en läkarundersökning och kontroll av vår sjukgymnast.

Personliga förutsättningar
Här träffar du din tränare för genomgång av träningsprogrammet. Om du önskar genomförs en riktad hälsokontroll där bland annat blodfetter, blodsocker, beräkning av andelen kroppsfett, blodtryck och maxpuls samt konditionstest ingår. Träningen planeras helt efter dina personliga förutsättningar, mål och önskningar.
-All träning planeras helt utifrån dina personliga förutsättningar.
Personligt dietprogram och kostprogram ingår med en välkomponerad och balanserad helpension med frukost, lunch och middag samt två mellanmål inklusive vatten, nyttig skandinavisk mat med intressanta och läckra inslag från Spanien och Medelhavet. Boende på CFS plus helpension ingår i priset eftersom kosten har stor betydelse för träningsresultatet.
-Och så blir det proteindrinkar i stället för paraplydrinkar…

Familjen
Specialanpassad diet i kombination med rätt träning ger maximalt resultat. Det är rätt komponerad diet med balans mellan proteinintag, kolhydrater och fibrer. Fitness består inte enbart av fysisk träning utan också av känslomässig, intellektuell och social dimension.
-Därför bygger vi inte bara snyggare kroppar utan även självförtroende och självuppfattning, säger Olof Andreen.
Träningskampen riktar sig till hela familjen. Det finns en Mini & Kids Club för barn mellan 2-12 år som gör olika strandlekar beroende på ålder. För den som är nyfiken på att läsa spanska finns den möjligheten också. Föreläsningar inom kost och motion, avslappning, smärtkontroll, motivation, coaching och träningsmetoder är andra intressanta inslag.
Läs mer på www.anopic.com


Träningsupplägget ska passa hela familjen

Träningsupplägget ska passa hela familjen

Svenska Magasinet i Spanien


Seth Ronland och Johanna Heide, personliga tränare

Seth Ronland och Johanna Heide, personliga tränare


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255