Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Boulenytt: Seriespelet fortsätter!

Annons - Svenska magasinet
Marie och Edvard

Marie och Edvard

Boulenytt: Seriespelet fortsätter!

2007-11-02

De räddande änglarna heter Edvard och Marie Dahlberg. De är nog kända för de flesta klotrullare i den centrala delen av Costa del Sol. Om inte så följer här en presentation


Skicka till en vän

Av Rolf Isacson

Familjen Dahlberg, bestående av Edvard (50), Marie (39), Cazandra (15) och Christopher (13) kom till Spanien 1998. Innan dess hade ingen av dem hållit i några bouleklot, i Sv. var Edvards hobby fiske av ädla arter. Det ädlaste han fick på kroken var nog Marie.
Eftersom boule är en stor sport inom ”invandrarna” här, så prövade även fam. Dahlberg detta tidsfördriv. Edvard som ägnade stor tid till träning, tillsammans med den spanska klubben Los Amigos, blev snabbt en av de bästa. Talesättet om att äpplet faller inte långt ifrån trädet styrks av att unge Christopher  redan har nått den klassen att han kommer att ingå i ett av Seriespelets A-lag. Marie som här har ett förflutet i resebyråbranschen deltidsarbetar numera hos Designhotellet The Beach House samt freelancar med att arrangera paketresor för boulespelare i Sv. som vill kombinera semester med spel, (Höst- och Vår-Kulan). De bouleaktiva inom familjen tillhör nu Fuengirola International CdP.
Nytt inom seriespelet är att laget som består av 4 spelare måste innehålla en kvinnlig spelare samt att spelare som är ordinarie i lägre serier (B och C) får gå in som reserver i A eller B.
Tyvärr så har detta medfört att spanjorerna inte ställer upp med hänvisning till den felaktiga motiveringen att de inte har några kvinnliga spelare. Det är som sagt inte sant då vi vet att det finns damer som mer än gärna vill spela. Det börjar likna Marocko, dit vi för några år sedan kom med mixade lag och fick göra om lagen för att deras manliga spelare vägrade att spela mot kvinnor. Vi får se om och hoppas att de tänker om till nästa höst.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255