Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Ikeas Málagavaruhus nr 11 - med miljötänkande och 600.000 kataloger

Annons - Svenska magasinet
Veckorna före öppningen fylldes Ikea-varuhuset med artiklar, lastbil efter lastbil angjorde lastbryggan

Veckorna före öppningen fylldes Ikea-varuhuset med artiklar, lastbil efter lastbil angjorde lastbryggan

Ikeas Málagavaruhus nr 11 - med miljötänkande och 600.000 kataloger

2007-10-08

Årets Ikea-katalog är med sina 191 miljoner exemplar en av de mest spridda publikationer i världen. Lämna in din gamla Ikea-katalog och du får tre lågenergilampor. Miljötänkandet ligger i tiden när företaget hoppas återvinna gamla kataloger


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Den svenska möbeljätten Ikea satsar 17 miljoner euro och sänker priserna. Sedan Ikea Ibérica etablerade sig i Spanien har företagets produkter blivit i genomsnitt 30 procent billigare.

Tillgänglighet
Enligt företaget kommer prispolitiken att gynna den spanske köparen eftersom tillgängligheten ska öka med fler varuhus. Detta inkluderar inte Kanarieöarna och Mallorca, enligt nyhetsbyrån Europa Press. Varuhusen på öarna ingår inte i Ikea Ibérica, de är fristående francaiseföretag.
Ett exempel på prissänkning är soffan ”Klippan” som tidigare kostade 169 euro och som nu kostar 149 euro i nya katalogen som blir katalog nummer 11 i ordningen som lanseras på Iberiska halvön.

80 procent av hushållen
Totalt kommer det att distribueras tio miljoner kataloger av den nya katalogen under september. Målet för Ikea är att nå 80 procent av hushållen som ligger i områden med Ikea-varuhus som Barcelona, Madrid, Sevilla, Baskien, Asturien, Murcia och Málaga. 600.000 kataloger kommer att spridas i Málagaprovinsen.
Från oktober kommer katalogen att distribueras i alla varuhusen och på hemsidan www.ikea.es där du kan ladda ned en virtuell edition med prisuppgifter. Denna kommer att finnas tillgänglig på spanska, engelska och katalanska. Eller så kan du gå in på företagets svenska hemsida (www.ikea.se) och tanka ned katalogen.
Murcia och Málaga kommer att erbjuda en katalog på engelska på grund av de många utländska residenta utlänningar som bor i dessa provinser.
Ikea-katalogen är en publikation med en av de större upplagorna världsligt sett. Detta år kommer 191 miljoner exempelar i 35 länder och på 27 språk att tryckas. Den nya katalogen blir på 362 sidor med 3.000 möbel och komplementartiklar.

Återvinning
Dessutom sätter Ikea igång en kampanj för att främja återvinning av gamla kataloger. Fram till årsskiftet får varje besökare som lämnar tillbaka sin gamla katalog tre lågenergilampor som tack.
Denna typ av lågenergilampor konsumerar 80 procent mindre energi och räcker tio gånger längre än övriga glödlampor. De innehåller mindre kvicksilver samtidigt som de alstrar mindre värme.
Satsningen är ett led i företagets profil att bli miljövänligare som att främja återanvändning av material som gör att kunderna få en mer objektiv syn på miljön.

458 miljoner besökare
Vid Ikea Ibéricas bokslut 31 augusti 2006 hade Ikea 4.900 anställda som tog emot 22 miljoner besökare och fakturerade för 939 miljoner euro.
Ikeas distributionscentral i Valls vid Tarragona kommer att bidra till en fortsatt expansion på den Iberiska halvön. Från Tarragona distribueras möbelartiklar till samtliga butiker i sydvästra Europa. Detta bidrar att göra expansionen logistisk möjlig på den Iberiska halvön.
Ikea räknade med att vi den senaste bokslutet ha 237 butiker i 34 länder och 104.000 anställa i hela världen. Vid bokslutet 2006 låg fakturering på 17.300 miljoner euro. Ikea hade 458 miljoner besökare 2006.

Ikea Málaga öppnar 30 oktober
Räkna med trafikstockningar och kaos vid västra delen av Málagas kringfartsled tisdagen den 30 oktober. Då slår Ikea upp sina portar vid Plaza Mayor.
Möbelvaruhuset omfattar totalt en 28.000 kvadratmeter stort område varav 20.000 av dessa blir butiksyta. Till detta tillkommer 2.500 parkeringsplatser varav 300 är under mark.
Av 25.000 arbetssökande har 580 fått grönt ljus.
Enligt en marknadsundersökning kommer 93 procent av Málagaborna att besöka varuhuset som har kostat 65 miljoner euro.
Målsättningen är att nå en omsättning på mellan 80 och 90 miljoner euro om året inom tre år.
Det blir tillfartsvägar till Ikea både från gamla riksvägen N-340 samt från Autovía del Mediterráneo.

John Kersten, direktör för Ikea Málaga:
”Inga chefer, inga hierarkier – här känner alla ett ansvar”
47-åringen framställs som en lycklig, glad, gift tvåbarnspappa från Holland. Enligt honom krävs det två saker för att bli lycklig; att vara sig själv och lära sig något nytt varje dag, något som Ikea har tillåtit honom att göra under de senaste 15 åren då han har jobbat för den svenska möbeljätten. John Kersten, direktör för Ikea-varuhuset i Málaga tror på nya framgångar.
Málaga blir hans sjätte invigning av en Ikea-butik.
-Jag känner mig fortfarande berörd när jag tänker tillbaka på invigningar i Holland, Dubai, Saudiarabien och Madrid, säger John Kersten i en intervju i La Opinión de Málaga.
-Det är som en födelse efter en lång graviditet.
Om förväntningarna uppfylls kommer 15.000 människor till invigningen.

Hur kan ett köpråd lyda?
-Du kan spara tid genom att först titta i katalogen i stället för att rusa igenom ett helt varuhus.
580 anställda från 15 olika nationaliteter finns på plats för att hjälpa besökare. Ikea kommer att ta in anställda från andra varuhus som förstärkning under de första dagarna.
Säkerheten är viktig och har planerats tillsammans med Räddningskåren, Guardia Civil och Lokalpolisen för att undvika eventuella incidenter.
Lokaltåget mellan Fuengirola och Málaga stannar vid Plaza Mayor liksom Málagas stadsbuss nummer 10. Från Plaza Mayor går det en gratisbuss var femtonde minut till Ikea-varuhuset. Alla som åker kommunalt kommer att få någon form av kompensation från butiken, enligt John Kersten.Ikea-varuhuset ligger mellan gamla riksväg N-340 och järnvägen. Längre bort skymtar flygplatsen

Ikea-varuhuset ligger mellan gamla riksväg N-340 och järnvägen. Längre bort skymtar flygplatsen


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255