Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Tveksamma nyheter kring Gibraltar

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Tveksamma nyheter kring Gibraltar

2007-05-09

När Gibraltar omnämns i svenska medier handlar det ofta om turistmål eller skumraskaffärer. Gibraltars ryckte i den stora affärsvärlden är många gånger skamfilat. När Svenska Magasinet söker i ett svenskt mediaarkiv kan det bli så här:


Skicka till en vän

”Det var till Gibraltar som svenska myndigheter lyckades spåra svarta löner till hockeyspelare i Frölunda. Det handlar om svarta löner till spelare, bolag i skatteparadis och pengar som försvann i misslyckade optionsaffärer. Spelarnas löner gick in på bankkonton i Gibraltar och här fanns också en mystisk kvinnlig VD, spindeln i nätet”.

”Monacosvensken Henrik Stigell, tidigare fondmäklare hos Erik Penser, dömdes i går till tre års fängelse för grova skattebrott och grova bokföringsbrott. Stigell, som anlitat en bulvan i Gibraltar, ska ha gömt undan 130 miljoner kronor i inkomster. Den tidigare fondmäklaren Henrik Stigell, som grundade it-bolaget Drax och som nu dömts till tre års fängelse, har använt sig av anonyma off-shorebolag på liknande sätt för att undkomma skatt. Genom en så kallad "trustee" i Gibraltar som stått för det formella ägandet har han försökt kringgå reglerna”.

”Ett bemanningsföretag i Malmö med specialitet att hyra ut läkare till landstingen slussade huvuddelen av läkarnas inkomster till konton i skatteparadiset Gibraltar”.

”Över 500 personer har hittills fastnat i Skatteverkets stora kontokortsrazzia. Det handlar om personer som stoppat undan pengar utomlands men använder dem på hemmaplan via kontokort. Kontrollen startade med att Skatteverket hämtade hem uppgifter för runt 100.000 kontokort utfärdade i skatteparadis som Cayman Island, brittiska kanalöarna, Gibraltar, Luxemburg och Schweiz och som använts för köp och kontantuttag i Sverige. Uppgifterna om kortaffärerna jämförs med personernas deklarationer och andra uppgifter som Skatteverket har”.

”Operation "Vitval" har slagit till på spanska solkusten, Costa del Sol. Det är den hittills största polisaktionen i Spanien mot internationell penningtvätt och maffia. Svarta pengar har tvättats vita med hjälp av bulvanbolag i olika skatteparadis, främst Gibraltar”.

”Monika Lindström fick en faktura på 299 kronor hemskickad - enbart efter att ha svarat på ett sms med mobilen. Vodafone gick nyligen ut med en varning för den så kallade chattsms-tjänsten. Tjänsten och internet-sajten chattsms.com drivs av företaget Tullin Ventures Ltd. Bolaget har angett sin adress till Victoria House, Main Street, Gibraltar - en klassisk adress för så kallade off-shore-företag, som används för att slippa undan skatt”.
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255