Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Satsa friskt mot beach 2007: - farväl gäddhäng!

Annons - Svenska magasinet
Stående tricepspress i dragmaskin (pushdowns)

Stående tricepspress i dragmaskin (pushdowns)

Satsa friskt mot beach 2007: - farväl gäddhäng!

2007-04-02

Efter den senaste tidens hälsolarm om övervikt och diabetes är det väl knappast någon sund människa som tvivlar på att träning är en viktig del i ett hälsosamt liv. Hälsoeffekterna är många och väldokumenterade: de som tränar lever längre, känner sig fräschare och piggare, får starkare immunförsvar, kan undvika farliga sjukdomar och har lättare att hålla vikten.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Trots flera tunga argument finns det de som har svårt att integrera träningen i sin vardag på ett naturligt sätt. När jag träffar gymfolk på Costa del Sol är tonerna ungefär lika. Det är inte svårt att börja, det är när träningen ska bli regelbunden som det tryter.

Livsstil
För andra går det lättare då träningen är en livsstil där man skräddarsyr träningen efter sina behov och förutsättningar. I slutändan handlar allt om prioriteringar. Faktum är att när du tränar hinner du med så mycket mer. Du fyller på massor av energi och din vardag känns enklare.
I vårt samhälle där det mesta handlar om tekniska landvinningar och kommersiella intressen har vi glömt bort oss själva. Vi kan prata timmar om datorer, dataspel, mobiltelefoner, filmer, värdelöst vetande, kändisskvaller – men vi glömmer bort hur vi själva fungerar. Hur mår min kropp?

Vart vill du nå?
Tidigare var tv-apparaterna stora och breda medan vi människor var smala. Nu för tiden är det tvärtom. TV-apparaterna har blivit mindre, smalare och tajtare medan människor blivit tyngre, fetare och bredare. Den jämförelsen säger det mesta om folk hälsa – just nu.
Fråga dig själv varför du vill träna regelbundet, vart du vill nå, vilka förutsättningar du har att nå dit och hur mycket tid du är beredd att lägga ned.

Gör kroppen glad
Vi har sedan januarinumret publicerat serien satsa friskt mot beach 2007. Det är inte stranden vi i första hand tänker på utan på att satsa friskt. Att sedan strandlivet sakta börjar komma igång är ju en extra morot. Skälet till att träna är ju att få vara frisk och må bra. Vi vill ju inte göra vår kropp ledsen. Vi vill göra den glad.
I det här numret tar vi sikte på snygga armar och vi säger adjö till gäddhänget. Armarna använder vi varje dag. Starka armar gör din vardag lättare. Modell är som vanligt Teresa Garcia Santero.
Kör varje övning i fyra set med 8 till 12 reps. Lägg på tillräckligt med vikt så det ”brinner” i muskeln vid de två sista repetitionerna i varje set. Vill du ha snygga, vältränade armar snabbt? Kör armar två gånger i veckan och övriga muskelgrupper en gång.

Bicepscurl med hantel
Utförande: Fatta hantlarna. Stå axelbrett med lätt böjda knän. Sänk skuldran och vänd handflatorna framåt. Böj armarna kontrollerat och sänk sakta tillbaka. Tänk på att spänna biceps även när armen är sträckt, undvik att gunga och håll skuldran sänkt genom hela rörelsen. Övningen kan göras jobbigare genom att den utförs sittande på en bänk.
Du tränar: Biceps och överarmens framsida

Stående bicepscurl i dragmaskin
Utförande: En riktig kanonövning för biceps. Fäst en stång i nedre trissan på en dragmaskin. Stå axelbrett med fötterna och spänn magen. Greppa stången med handryggarna riktade mot golvet och armarna lätt böjda. För stången upp mot axlarna tills det tar stopp. Ha raka handleder tätt intill kroppen under hela rörelsen. Håll emot vikten på tillbakavägen.
Du tränar: Biceps och övrig böjarmuskulatur i överarmen.

Stående skivstångscurls
Utförande: Greppa stången med handryggarna riktade mot golvet. Håll händerna något bredare isär än ditt axelparti. Spänn rumpa och mage för att undvika att överkroppen följer med i rörelsen. Andas in och lyft sedan skivstången. Håll emot på tillbakavägen.
Du tränar: Biceps

Stående tricepspress i dragmaskin (pushdowns)
Utförande: Fäst en stång i övre trissan på en dragmaskin. Stå stabilt och spänn magen, med stången ungefär 20 centimeter framför dig. Greppa något bredare än axelbrett. Luta dig lite framåt och tryck ner stången genom att sträcka ut armarna. Håll handlederna raka och överarmarna tätt intill kroppen under hela rörelsen. Håll emot på tillbakavägen.
Du tränar: Triceps

French press
Utförande: Lägg dig på en plan bänk med z-stång. Ligg ner med knäna böjda och hälarna på bänken. Pressa ner svanken mot dynan. Från utgångsläget med raka armar sänker du stången mot pannan utan att sära på armbågarna. Vänd rörelsen precis innan du nickar stången.
Du tränar: Triceps.


Bicepscurl med hantel

Bicepscurl med hantel

Stående skivstångscurls

Stående skivstångscurls

French press

French pressStående bicepscurl i dragmaskin

Stående bicepscurl i dragmaskin


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255