Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Allsvenskan går före Champions League för Elfsborg

Annons - Svenska magasinet
Guldtränaren Magnus Haglund drillar sina fotbollspelare. ”Vi måste bli 15 procent bättre i år för att kunna försvara vårt SM-guld”

Guldtränaren Magnus Haglund drillar sina fotbollspelare. ”Vi måste bli 15 procent bättre i år för att kunna försvara vårt SM-guld”

Allsvenskan går före Champions League för Elfsborg

2007-01-31

Ett överexponerat intresse samtidigt som svensk klubblagsfotboll aldrig någonsin har presterat sämre resultat. Allsvenskan i fotboll tillhör numera gärdsgårdsserierna i den stora fotbollsvärlden resultatmässigt. Samtidigt är Allsvenskan het publikt.


Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Den heter Allsvenskan men borde i sanningens namn gå under namnet ”Halv-svenskan”. Allsvenskan i fotboll är numera en angelägenhet för knappt halva Sverige. Men säg inte det till en skåning, västsvensk eller stockholmare.
Fotbollsallsvenskan lever på grund av sina derbymatcher i Skåne, Göteborgsregionen och huvudstaden. AIK från Solna är Allsvenskans mest nordliga lag. Norröver är terrängen orörd sett med Allsvenska ögon 2007.

Injektion
I Stockholm, Skåne och i viss mån Västsverige är det lapp på luckan. Elfsborg comeback på segertronen bröt sviten med fem storstadslag som svenska mästare. Tacka Borås Arena för det.
-Det blev en injektion för hela Borås och Elfsborg, både sportsligt och ekonomiskt. Framför allt ekonomiskt vilket gav ett lyfte så att vi kunde investera i spelare, säger guldtränaren Magnus Haglund.
Publiksnitt på 12.000 och spänning in i det sista skapade guldyra i Borås. Intresset lär hålla i sig – och öka.
-2007 blir riktigt tufft, alla vill slå oss. Det är svårt att försvara ett SM-guld. Jag tror att vi måste bli 10 till 15 procent bättre i år, analyserar tränaren.

Fokus på Allsvenskan
Spelartruppen är intakt från ifjol, plus ett par nyförvärv. Även om kvalet till Champions League borde vara den stora moroten i sommar för Borås-laget koncentrerar man sig i första hand på Allsvenskan.
-Här tycker vi många lag har gjort fel. De har fokuserat för mycket på Champions League och när kvalet har misslyckats har spelet i Allsvenskan rasat samman. Vi tänker göra tvärtom, försvara SM-guldet blir det viktigaste, om vi sen lyckas i kvalet är det en extra bonus som inspirerar, säger assisterande tränaren Peter Wettergren.

La Manga
Redan i början av mars väntar kvartsfinalspel i Royal League, därefter väntar nyinstiftade Supercupen då Elfsborg som svenska mästare möter vinnaren i Svenska cupen, Helsingborgs IF, på hemmaplan. I påskhelgen drar Allsvenskan igång.
Förutom träningslägret i Manilva väntar ytterligare ett läger plus två matcher i La Manga i slutet på februari. Det blir en några träningsmatcher mot internationella lag under försäsongen. Kanske är det en del i Elfsborgs satsning inför kvalet till Champions League även om man vill tona ned det som den stora satsningen under året, Allsvenskan går före…
Under en vecka slipade svenska mästarna i fotboll, IF Elfsborg från Borås, på formen vid träningslägret på Doña Julia nya träningsanläggning i Manilva kommun.

Har ni lämnat gamla klassiska Ryavallen för gott?
-Å nej, faktum är att vi tränar där inför bortamatcherna. Vi har ju konstgräs på vår nya arena men de flesta allsvenska arenor har naturgräs. Därför väljer vi att träna på Ryavallen inför bortamatcherna, säger tränare Magnus Haglund.
Fotnot. Ryavallen var VM-arena under fotbolls-VM 1958. Två matcher spelades där, Sovjetunionen slog Österrike med 2-0 och Österrike och England spelade 2-2.Anders Svensson kom till lägret i Manilva från landslagets Sydamerikaturné

Anders Svensson kom till lägret i Manilva från landslagets Sydamerikaturné


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255