Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

PG GOLFSKOLA: Bemästra närspel!

Peter Gustafsson PG Golf & Sports Academy

Peter Gustafsson PG Golf & Sports Academy

PG GOLFSKOLA: Bemästra närspel!

2022-01-09

I det här numret fokuserar vi på PG Golf & Sports Academy på att förbättra ditt närspel runt greenerna, det absolut viktigaste men ändå svåraste momentet i golfen att bemästra. Vi som älskar golf ser även proffsspelare misslyckas runt greenerna.


Skicka till en vän

Bounce
På bilden kan vi se en sånkallad 58 graders klubba som är en mer loftad klubba som gör att du får med höjd på bollens bana. Perfekt vid ett slag som kräver höjd ex då du har ett hinder mellan dig och flaggan. Den så kallade bouncedelen på klubban hjälper dig att få en renare träff om du skulle träffa marken lite tidigare än bollen.

Bounce På bilden kan vi se en sånkallad 58 graders klubba som är en mer loftad klubba som gör att du får med höjd på bollens bana. Perfekt vid ett slag som kräver höjd ex då du har ett hinder mellan dig och flaggan. Den så kallade bouncedelen på klubban hjälper dig att få en renare träff om du skulle träffa marken lite tidigare än bollen.

Chipp
Chippen är ett slag som den osäkra golfaren ofta väljer bort och tar istället fram en lägre loftad klubba så som en järn 8 eller en pitch. Det svåra med det slaget är att om man toppar bollen så sticker bollen gärna iväg med mycket rull. När du ska chippa är det viktigt att tänka på din stans. Placera bollen emellan fötterna och våga svinga igenom.

Chipp Chippen är ett slag som den osäkra golfaren ofta väljer bort och tar istället fram en lägre loftad klubba så som en järn 8 eller en pitch. Det svåra med det slaget är att om man toppar bollen så sticker bollen gärna iväg med mycket rull. När du ska chippa är det viktigt att tänka på din stans. Placera bollen emellan fötterna och våga svinga igenom.

JA!
Så här ska det se ut när du svingar igenom
en så kallad chipp. Att rotera igenom slaget är det absolut viktigaste att tänka på när du
ska chippa. Lycka till och chippa lugnt där ute.

JA! Så här ska det se ut när du svingar igenom en så kallad chipp. Att rotera igenom slaget är det absolut viktigaste att tänka på när du ska chippa. Lycka till och chippa lugnt där ute.

Nej!
Så här ska absolut inte händerna vara vid en genomförd chippning. Händerna måste komma tillsammans med armarna ner till bollen

Nej! Så här ska absolut inte händerna vara vid en genomförd chippning. Händerna måste komma tillsammans med armarna ner till bollen
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255