Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Bambi kåserar: Julens stickprov

Svenska Magasinet i Spanien

Bambi kåserar: Julens stickprov

2021-12-10

Det var i mitten av oktober. Jag var på det berömda ”gubbdagiset”, som minsann är lika mycket ”gumdagis”. Jag fastnade vid allt detta gulliga julpynt, men sa till mig själv tyst; ... jag ska inte köpa något, jag ska inte köpa något!!! Jag har tillräckligt.


Skicka till en vän

Av Bambi Elinsdotter
[email protected]


Ett par glittrande ögon syntes över hyllan; vad sa du att du inte skulle göra? Sa en trevlig mörk röst. Jag skrattade till och upprepade vad jag hade sagt. Mannen med de glittrande ögonen fortsatte och menade att visst är det ändå trevligt med julen ...? Jag skrattade till; Jodå visst är det det! Det pirrar liksom till i några nedärvda genetiska julkänslotrådar när man ser allt gulligt och vackert och glittrigt.

Mannen berättade att han älskade julen och att det var den bästa tiden på året enligt honom. Jag visste väl inte riktigt om jag skulle hålla med, men jag nickade ändå. Lite rätt hade han väl.

Jag fortsatte till en annan hylla med tiotals olika ljusslingor, helt plötsligt dök mannen upp igen!! På andra sidan hyllan. Hans varma glittrande ögon pockade på uppmärksamhet så jag var liksom tvungen att prata med honom. Han berättade att han tyckte det var väldigt fint med allt glitter och alla möjliga och omöjliga ljusslingor. Tänk ändå så fantastiskt att man kunde få in så många glittrande små lampor i dessa trådar.

Jag kunde inte göra annat än att hålla med honom. Han berättade att för åttio-nittio år sedan var det nog ingen som trodde att det skulle vara möjligt ..... Åttio-nittio år sedan .. han måste ju ha sagt fel, tänkte jag, mannen såg inte ut att vara ett år äldre än femtio!! Men jag fortsatte att studera ljusslingorna, letade efter några som gick på batterier att ha på terrassen.

Så dök han upp igen!! Jag undrade vad det var för nisse jag hade träffat. Men han var ju trevlig och vi pratade på Han frågade mig vad jag önskade mig i julklapp? Fred i världen, svarade jag, fred i världen och en virusfri verklighet. Han blev allvarlig; det var fina saker att önska, menade han och tittade stint på mig. Vad tycker du om vanliga julklappar då ... saker alltså? Nja, sa jag, det finns väl inga människor längre som önskar sig vanliga saker. Nej, det har du rätt i sade mannen, fortfarande lite allvarlig. Förr i tiden kunde ungar önska sig en cykel. En fotboll. En fin docka ..... Nu för tiden vill de ha Samsung mobil Galaxy turbo typ, eller värsta dataspelet där man kan leka krig ..... eller en drönare så de kan filma någon häftig händelse!! Ingen önskar normala saker av mig längre ...... Va’? Vad sa han? Av mig? Vad var detta?Jag tänkte att jag hörde väl fel igen och fortsatte mitt utforskande av de olika oräkneliga julsakerna. Jag fortsatte diskussionen om julklappar och menade att de finaste julklapparna behöver ju inte vara dyrbara prylar. Att någon bryr sig om en är väl ändå en fantastisk gåva? Han nickade och log magiskt.Jag passerade alla plastgranar och fastnade vid de olika LED-ljusen. Jag tycker de är väldigt vackra, speciellt de med en lös liten kläpp som fladdrar lite lätt. Batteridrivna, kan det vara bättre.

Den här är väl fin?! Mannen dök upp igen!! På andra sidan hyllan som vanligt. Han hade satt en batteridriven luciakrona på sin lurviga vita kalufs. Jag blev nästan skrämd av hans jättesnabba uppdykande. Den här ska jag ta med i vår produktion, sa han. Har du en affär frågade jag, är du egen företagare i dessa tuffa tider? Han berättade att det var han och hade varit i många många år ..... Återigen tyckte jag det var skumt att han pratade som om han var hundra år gammal!

Så stirrade han på mig så där stint igen och frågade om han fick bjuda mig på en kopp kaffe och något sött. Jag tänkte att det var väl ändå okej så jag sa ’ja tack’.

Då går vi till cafeet där borta, sa mannen och kom äntligen fram från andra sidan hyllan, och vem tror Ni står framför mig?!! Jo, just det, jultomten själv!

Waow sa jag, jag tyckte det var lite skumt med alla dessa år som du sa att du varit med i svängen. Han skrattade gott och frågade om jag trodde på honom, och jag svarade att jag kunde väl inte göra annat än tro på honom, när han stod framför mig.

Jag måste liksom göra stickprov ibland förstår du, sa han, och se hur det är ute i världen. Javisst svarade jag, självklart måste du göra det, och så fortsatte vi till cafeet där han bjöd på ett glas glögg och några pepparkakor.

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till er alla. Var rädda om Er och varandra och sluta aldrig att tro på Tomten!! Man vet aldrig var han kan dyka upp.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255