Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

En pärla i Fuengirolas hamn

Svenska Magasinet i Spanien

En pärla i Fuengirolas hamn

2021-12-10

Bara 4 meter från vattnet i Fuengirolas hamn ligger en riktig pärla. Restaurangen heter yaya och drivs av svenske Kenneth Christensen. Men detta är inte en typisk svensk krog. Detta är en italiensk bodega!


Skicka till en vän

Text och foto: Anja Erixon

Min man och jag var där och provade och även om det fanns massor att välja på, kunde vi inte motstå en pizza. yaya har nämligen en häftig vedeldad pizzaugn. Den som har ätit pizza i Italien förstår precis vad jag menar. Men i ordning groggarna tages, när vi hade satt oss till bords kom menyn, lite bröd på ett spett, oliver, hemfriterade chips och en smaksked av en grönsakssoppa. Till detta ett glas rött från Ribera del Duero, ett riktigt bra vin.

På menyn fanns några förrätter, färsk pasta, risotto, pizzor, kötträtter, fiskrätter, dessert och osttallrik. Jag började med Burrata arugula med tomat och basilika, en tomatsallad som verkligen passade bra att starta med. Min man tog en Pil-Pil och han såg också nöjd ut.

Sedan var det dags för den efterlängtade pizzan, jag valde en med lök och tonfisk. Det är en kombination som jag ofta väljer om vi äter pizza ute. Denna var absolut den bästa och tog mig smakmässigt till Italien. Min man valde en med stark salami, de belåtna ljuden när han åt sade allt. Pizzan uppfanns en gång i tiden i Neapel och att yayas pizzor är bra kanske inte är så konstigt, eftersom de bakas av en pizzabagare från just Neapel. Kocken i köket är också från Neapel, så att kalla stället för en italiensk bodega stämmer riktigt bra.

Nu finns det givetvis skandinaviskt också, vi närmar oss jul och därför fick vi även prova en assiett med gravad lax, gravlaxsås, kokt potatis och dillsås. Jag förstår att de julbord som är planerade kommer att bli riktigt bra! (detta skrivs den 6 december)

Egentligen var vi alldeles för mätta efter allt detta, men det blev en cortado, starkt kaffe med lite mjölk, och en liten bit ostkaka som avslutning.

Intrycket när man kommer till yaya är att detta är en dyr, lite finare krog. Det är riktiga dukar och servetter på borden. Allt är rent och prydligt och serveringen är påpasslig men inte närgången. Intrycket höll hela vägen, utom beträffande priserna, för det var inte dyrt. Tvärtom mycket prisvärt!

Läget nere vid båtarna i hamnen kunde inte vara bättre, särskilt inte en solig dag i december. Ett besök rekommenderas och vi återkommer absolut!
 
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i Spanien
Svenska Magasinet i SpanienAxplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255