Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Så var vi då där – igen!

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Så var vi då där – igen!

2021-12-09

OCH DÅ TÄNKER JAG INTE PÅ det nya muterade Coronaviruset med det konstiga namnet Omicrom, utan faktiskt på att ännu en jul och nyårshelg står inför dörren. 2021 har varit ett händelserikt år på många olika sätt, med livserfarenheter på både plusoch minuskontot.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, formgivare & chefredaktör

I Sverige upplevde jag alltid att året blev en uppförsbacke från oktober månad med kulminering först runt skiftet mars och april, då den smutsiga snön sakta smälte bort. Därefter blev det lite vårkänslor följt av kort sommar och mycket regn. Men snabbt gick det! Här i Spanien går det mestadels i en rasande fart, påhejad av sol och blå himmel större delen av året. Man känner sig liksom njutbart levande hela året här i Spanien. En annan livsstil helt enkelt.

Nästa år är ett jubileumsår för min egen del. Jag tror jag måste vänja mig vid tanken och hoppas att livskrisen kommer på avigvägar då jag fortfarande känner mig som 25 – ja, eller lite äldre, ibland. Som äldst i ett gäng unga reklammakare på kommunikationsbyrån där jag tidigare arbetade, var man gubbe redan vid 45. Det var stundtals man kallades för farbror av de unga kollegorna. 2022 blir man (observera ordvalet....det borde stå JAG) sextio och vad kallas man då – fossil, relik eller åldring? Som tur är mina nuvarande medarbetare ungefär i samma ålder så saken kommer sällan på tal.

Nu är jag ingen större vän av traditioner eller högtider, tycker det mest är påfestande och jobbigt att vara slav under påtvingade och inlärda beteenden. För min del räcker det att fira både jul och nyår med en bra film eller serie, tända ljus, äta god mat, dricka ett gott vin och därefter soffhäng. Eller bara gå ut och äta en bit mat på en krog någonstans för att fira en födelsedag.

Nästa år har vi bott i Spanien i tio år. Hur hände det och vart tog den tiden vägen? Jag minns fortfarande det som igår, då vi lastade Saaben full med nödvändigheter för den tre dagar långa resan ner till Málaga och ett nytt liv i solen. Till packningen hörde även tre hundar och en vattentank med skvalpande vatten och med en handfull egenhändigt uppfödda koikarpar i som sambon envisades att ta med sig från Sverige. Tokiga, kreativa idéer har det aldrig varit brist på i den här familjen.

2022 hoppas vi kunna flytta igen, dock inom samma område. Vi vill helst stanna i idyllen på den spanska landsbygden, som vi så har kommit att förälska oss i. Huset, eller snarare trädgården, har blivit för stor, onödigt stor med allt arbete det medför. Att man inte har blivit yngre känns inte längre som en klyscha utan som ett faktum. God Jul & Grått Nytt Hår!
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255