Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hälsa: Tid för återhämtning

Svenska Magasinet i Spanien

Hälsa: Tid för återhämtning

2021-11-10

Under hösten när kvällarna blir mörkare och svalare och vi även i Spanien tillbringar mer tid inomhus, brukar jag fokusera på återhämtning. Vi får mer tid att fundera på att kanske äta lite bättre och tycker kanske att vi har lite mer tid i köket än när det är ljust ute och man hellre väljer att vistas utomhus.


Skicka till en vän

HUDTERAPEUT
Hudterapeut Evalotta Pettersson
[email protected]


Att leta nya matlagningsrecept och planera middagen tillsammans är trevligt och kanske välja ut ett passande vin med mer omsorg. Att koppla av med en bra bok antingen att läsa den eller lyssna på den med lite trevliga doftljus och en god kopp te som sällskap, är ren avkoppling för mig

Ta hand om huden
Jag tänker också att det finns mer tid för hudvårdsrutiner då det under sommaren inte är så lockande med ett varmt bad. Nu känns det riktigt mysigt att tända några ljus, spela lite skön musik och krypa ner i ett varmt bad. Bästa tipset är några droppar olja i vattnet, huden blir helt fantastiskt mjuk len och återfuktad efteråt. Var försiktig med oljan bara så du inte spiller utanför den är väldigt lätt att halka i. Under tiden jag ligger i badet passar jag även på att göra en hårinpackning. Torrborstning av kroppen är också ett väldigt bra hälsosamt tips, det sätter fart på blodcirkulationen och hjälper utrensningen genom lymfsystemet.

En hudvårdsrutin behöver inte vara krånglig, jag som alltid haft problemhy behöver min rutin och känner direkt när jag slarvar. En skön ansiktsrengöring som är anpassad efter de behov jag har och efter det ett ansiktsvatten för få bort de sista orenheterna är en bra start. Ofta använder jag endast ansiktsvatten på morgonen då jag inte tvättar ansiktet med rengöring då. På morgon kommer sen direkt mitt solskydd innan makeup och till kvällen använder jag en lugnande och återfuktande kräm anpassad efter min hudtyp. Jag använder en peeling en eller ett par gånger i veckan och även en ansiktsmask. Ansiktsmask har jag ett par olika i mitt skåp, en som lugnar och en som gör rent på djupet och under vintern gärna även mer fukt. Det är väldigt populärt med de engångsmasker som du vecklar ut och lägger över ditt ansikte. De är fulladdade med godsaker för din hy och väldigt praktiska.

Hudförändringar
Glöm inte att här i Spanien behöver vi solskydd året om. Jag använder alltid solskydd i ansiktet, på hals och dekolletage och även underarmar och händer. I första hand för att solen som vi vet är farlig men även för att bespara huden från uttorkning och åldrande. Hudens tre största fiender om man endast tänker på åldrande är sol, cigaretter och alkohol och här i Spanien får vi helt klart en stor portion av det första.

Mot hösten är det även läge för att kolla upp om solfläckar/solskador har dykt upp under året.

När det gäller hudförändringar är det alltid viktigt att vara ute i god tid. Vänta inte om du upptäcker något nytt på din kropp utan boka ett besök hos en hudspecialist. Behöver eller vill du göra någon kraftigare ansiktsbehandling med laser eller syra, är vintermånaderna bäst för det, då vi inte överexponeras på samma sätt för solen.
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255