Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Bihagens bikupa - Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa - Ofta EKO ibland REKO sällan PK

2021-11-09

Jenny svärmar kring... Är du levande död eller död levande?


Skicka till en vän

Av Jenny Bihagen
[email protected]
Följ Bihagens bikupa-blogg: www.svenskamagasinet.es


Vi borde alla bli mer som zombies. De levande döda har så fina kvaliteter. De är målmedvetna. De drivs av en lust, längtan, som bara måste tillfredsställas. Zombies rules! Vi borde INTE gå omkring som ”döda levande” i ett plastigt Mellanmjölksland, pastöriserade, fett- och sockerreducerade, artificiellt vitamininjicerade. Vad är det för liv om inte hjärtat får sjunga i extas med jämna mellanrum? Varför äta torrt, välstekt kött när man kan få det saftigt och blodigt? Varför ha sex om man inte får orgasm?

Se på spanjorerna. De vet hur man lever passionerat. De reagerar på orättvisor med vulkanutbrottsilska istället för svensk pyspunka av passiv aggressivitet. Esa es la manera de hacerlo! Så uppfriskande att våga följa sina känslor och inte behöva trycka undan dom, eller hur? Som zombie har man tunnelseende. Por supuesto. Fokus på målet, inget annat betyder något.

Vi zombies vet ofta inte exakt HUR vi ska göra, vi kan inte förklara det logiskt. Vi får bara vittring. Instinktivt drar vi iväg. Fötterna trampar på. Men, men, men, säger vän av ordning: Det logiska konsekvenstänkandet då? Äh, säger vi, logiskt konsekvenstänkande, my ass! Vi går på känsla, bygger utan bruksanvisning och hittar vägen utan karta. Vi zombier kan säga upp oss från välbetalda, trygga jobb fast vi inte har en back up-plan. (Been there.) Vi kan få för oss att, hips-vips, dra iväg till ett annat land… (Done that.) Ja, alla vi som tagit oss utanför Sveriges gränser trots Covid-19 och alla hinder, inbillade eller verkliga, vi är riktiga coolingar, riktiga zombies! Och vi bryr oss inte när folk kallar oss hjärndöda, känslokalla monster. Vi vet att om de själva skulle hitta sin inre zombie så hade det varit annat ljud i källan.

För en zombie följer sin själs längtan. En zombie är i ”flow”. Yes. Har du haft känslan av att allt bara flyter? Du kör bil och helt plötsligt är du framme vid destinationen utan att du vet hur du tog dig dit? När tavlan du målar liksom målar sig själv. När texten du skriver, skriver sig själv. När dansstegen plötsligt sitter utan stegräkning. Då är du på autopilot, har lämnat det medvetna – är fullständigt trygg i det omedvetna. Då är du i zombie-state of mind.

Vi säger så. Hasta la vista, baby
 
Månadens drönare: MIGUEL CERVANTES!
(1547-1616) Spaniens nationalskald Cervantes bok om Don Quijote beskriver typ Spaniens ”själ”. Den borde alla vi ”nyspanjorer” läsa. Sedan kan vi diskutera den över en drink i skybaren på Hotell El Puerto i Fuengirola, vars två byggnader inspirerats av smala Don Quijote och tjocka vännen Sancho Panza.

Månadens drönare: MIGUEL CERVANTES! (1547-1616) Spaniens nationalskald Cervantes bok om Don Quijote beskriver typ Spaniens ”själ”. Den borde alla vi ”nyspanjorer” läsa. Sedan kan vi diskutera den över en drink i skybaren på Hotell El Puerto i Fuengirola, vars två byggnader inspirerats av smala Don Quijote och tjocka vännen Sancho Panza.

Månadens bidrottning: FRIDA KAHLO! (1907-1954) Kanske köper jag kappan på Outlet i Fuengirola med Frida Kahlo-ansikten i hundratal. Jag både dras till och stöts bort av denna intensiva, kämpande och grandiosa stilikon, konstnär och profet som sa: ”Skönhet och fulhet är synvillor eftersom alla till slut ser vad som finns inom oss.

Månadens bidrottning: FRIDA KAHLO! (1907-1954) Kanske köper jag kappan på Outlet i Fuengirola med Frida Kahlo-ansikten i hundratal. Jag både dras till och stöts bort av denna intensiva, kämpande och grandiosa stilikon, konstnär och profet som sa: ”Skönhet och fulhet är synvillor eftersom alla till slut ser vad som finns inom oss.

Månadens biografi: Morgan Allings ”Kriget är slut”. Fuengirola har som bekant ett flertal
second handbutiker. Super! Jag ramlade över Allings berättelse om sin svåra uppväxt och blev än en gång fascinerad över att de som verkar gladast, spralligast och har jobb som komiker är de som är de trasigaste. Gripande livsöde om hur Alling förvandlat sina motgångar till styrkor. Bra!

Månadens biografi: Morgan Allings ”Kriget är slut”. Fuengirola har som bekant ett flertal second handbutiker. Super! Jag ramlade över Allings berättelse om sin svåra uppväxt och blev än en gång fascinerad över att de som verkar gladast, spralligast och har jobb som komiker är de som är de trasigaste. Gripande livsöde om hur Alling förvandlat sina motgångar till styrkor. Bra!


Bihagen surrar med läsarna

Hej Jenny! Dina krönikor är alltid kul att läsa, ibland håller jag med dig och ibland är du helt ute och cyklar. Efter jag läst några rader går blicken ner till ditt foto, sen läser jag några rader till, osv. Undrar om jag tyckt det var lika bra om du sett ut som ett spöke? Mvh, glad göteborgare

Hej! Tack? Hm. En dålig text blir nog SÄMRE om en snygg person skrivit den. Medan en bra text upplevs bättre om en snygg person skrivit? På tal om spöken så tar jag också jobbuppdrag som spökskrivare. Det kallas en skribent som oftast inte syns alls, utan agerar som ett osynligt spöke. Mvh, spöklik norrlänning (Jenny)
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255