Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej Läsare: Som en blixt från klar himmel

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Som en blixt från klar himmel

2021-11-09

ATT BLI SJUK I SPANIEN har sina positiva sidor när eländet händer. Inte ens som hälsonörd går man säker – när sjukdom slår till så gör den. För egen del går jag på gym minst tre gånger i veckan, motionerar genom promenader med våra hundar flera gånger om dagen, äter nyttigt, dricker mycket måttligt och har aldrig någonsin blossat på en stinkpinne.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, formgivare & chefredaktör

En dag i våras hade jag varit på gymmet för fjärde gången samma vecka, testat några nya övningar och upptäckte senare samma kväll att de där övningarna gjort verkan – tränings - värken var påtaglig och jag hade svårt att somna den natten. Dagen efter var jag seg och det blev en vilsam söndag med lång siesta mitt på dagen. Men så på kvällen slog det plötsligt till och den förmodade träningsvärken attackerade bröst, rygg och armar. Så här i efter - hand kan man ju skratta åt min egenbehandling och mängden linement som smordes in på bröstet den kvällen till ingen effekt alls. Till slut blev det för mycket och fingrarna gick inte ens att räta ut av all smärta. Det blev ilfart till sjukhuset där jag bor, 5 minuter bort, och det konstaterades att jag hade en hjärtinfarkt. ”En vad då för något? NEJ, kan det vara möjligt!?”

Resurserna som sattes in på det lilla sjukhuset var imponerande och jag var snabbt omgiven av flera läkare och personal. Därefter blev det vidare färd med ambulans till Universitetssjukhuset i Málaga där jag omedelbart opererades – i vaket skick och med ett litet operationshål i handleden varifrån operationen manövrerades. En stent sattes in i för att vidga den kollapsade delen av hjärtartären. När jag låg där på operationsbordet så kunde jag inte låta bli att slås av teknikens under och framsteg; Och här ligger jag med en hjärtin - farkt, undrar hur lång tid det här tar?

Efter operation blev det två dagar på IVA och en halv dag på kardiologen innan hemfärd. Alla prover som togs visade sig vara riktigt bra, trots allt, och det var tydliga tecken på att min pappas stamtavla med hjärt- och kärlsjukdomar i bakgrunden haft inverkan på min genetiska status. Som väl var visade sig infarkten vara mild.

Eftervården jag har fått har mestadels gått igenom vår husläkare, som jag träffat var 14:e till var 3:e vecka. Han har ombesörjt att jag blivit remitterad till Marte Torres-kliniken i Malaga där jag har fått ultraljud och träffat hjärtspecialister, fått gastroröntgen etc. Och snabbt har det gått, inga långa köer eller väntetider. Att bli sjuk i Spanien har för min del visat sig skapa en rätt behaglig trygghet. Det känns rätt bra, rakt in i hjärteroten, faktiskt!
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255