Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

My Bank Friend hjälper svenskar med bolån

Svenska Magasinet i Spanien

My Bank Friend hjälper svenskar med bolån

2021-09-13

Sedan starten för bara några månader sedan har My Bank Friend hjälpt över 100 glada köpare att ordna finansiering till sina drömboenden i Spanien. “Responsen från både köpare och banker har varit fantastisk säger”, Jimmy Heino, VD för My Bank Friend och fortsätter: “Vi har lyckats upparbeta bra samarbeten med många spanska banker och lyckats förenkla processen väsentligt för båda parter”.


Skicka till en vän

“För att hinna med så måste vi anställa en del personal”, berättar Jimmy. Senaste månaden har My Bank Friend anställt två personer och fler är på väg in: “Totalt kommer My Bank Friend att anställa ca 10 personer under hösten”, bekräftar Jimmy.

Att köpa fastighet utomlands är inte alltid lätt - oavsett om köparen behöver finansiering eller ej. Oavsett underliggande lånebehov är det dock ofta mer fördelaktigt att låna. Dels är räntan hos spanska banker låg, men framförallt ur skattetekniska skäl. Innan en köpare genomför ett köp är det bäst att se över fördelarna med bankfinansiering och jämföra erbjudanden och kostnader.

Många vet inte om att utländska köpare faktiskt får låna upp till 70%  i spansk banker även till en semesterbostad, och dessutom oftast till mycket förmånliga villkor. Jimmy säger att den lägsta ränta en kund har fâtt är 0,9%, den högsta runt 2%. Allt beror kundens profil.

Banker i Spanien arbetar på ett annat sätt än i Sverige: “Det är ofta olika villkor mellan banker och det är inte sällan stora skillnader mellan olika kontor på samma bank”.

My Bank Friend erhåller provision från banken för varje ny kund, har idag avtal med de flesta banker i Spanien och har kunder från hela världen, berättar Jimmy.

Eftersom han själv är från Sverige så tycker han såklart alltid det är extra roligt att hjälpa någon från Sverige, att förhandla fram ett riktigt bra lån och hjälpa till att snabbt avsluta vad som för många är det absoluta drömköpet!

Jimmy kan nås på [email protected] eller via hemsidan www.mybankfriend.com
 Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255