Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Bihagens bikupa Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa Ofta EKO ibland REKO sällan PK

2021-09-08

Jenny svärmar kring: Tro, hopp och kärlek


Skicka till en vän

Mejla: [email protected] Följ Bihagens bikupa-blogg: www.svenskamagasinet.es

I alla år har vi människor förundrat blickat upp mot himlen, stjärnorna, planeterna, rymden. I alla år har stjärnhimlen fått oss att känna oss... Antingen väldigt små, som obetydliga fisar i rymden eller tvärtom, som ett med universum, fyllda av magi och kraft, själ och mening. Jag dras åt det sistnämnda. Har aldrig gillat jantelagen. Alltid känt en dragning mot stjärnorna.

Just nu samlas miraklerna/wow-upplevelserna på hög för mig, som när jag och dottern lyckades bryta oss in i vår egen lägenhet med en plastgrej, precis som i en film. Halleluja! (Varför i helvete har inte spanska lägenhetsdörrar normala handtag på utsidan?)

Och när vi lyckades tämja vårt adoptionsbarn, den fräsande vildkatten Queso från Triple A Animal Shelter i Marbella, som nu är nästan för kelig... Allahu Akbar! Och när jag fick hem sonen till Sverige, safe and sound, tack vare en fin ny vän som jag instinktivt kände att henne kan jag lita på… Kanske för att hon hade samma ovanliga namn som min mamma? (Aldrig någonsin förr i mitt liv har jag träffat någon annan som heter det.) De har båda sex barnbarn. Sen så säger hon sin sons namn. Samma som min sons namn. Och så visar det sig att våra söner har samma mellannamn också. Madre mía… Jamen tack universum och alla andliga guider runt omkring mig för att ni sammanförde mig med henne! Jag vet inte, jag är född kl 11:11 och hela livet har jag sett tecken/vinkar/vägledningar från ovan.

Oavsett vilka gudar eller krafter (eller läkare?) man tror på är det tröstande och fint att tro på nånting. Tror man på ingenting - zero, zip, zilch, nada - tror man ju på det åtminstone, men betänk då att ”Ingentinget” kallades det oväder som svepte fram och utplånade hela världen i filmen ”Den oändliga historien” (1984). Detta för att människor slutade tro, drömma och fantisera. Sedan byggdes världen upp igen när huvudpersonen insåg att han visst är viktig för världens överlevnad, att han visst kan göra skillnad, att hans fantasi skapar nya världar och att tron kan förflytta berg.

Det är nog som Einstein sagt: ”Det finns bara två sätt att leva sitt liv. Som om ingenting är ett mirakel, eller som om allting är ett mirakel.” Vi säger så. Hasta la vista, baby.
 
Bidrottning: LILLEMOR GROTH Den domstolsutbildade juristen mötte tibetansk-buddhistisk livsfilosofi och gjorde omstart. Hennes FB-sida ”Konsten att tina en frusen själ” pushade mig
att sjösätta min dröm att testa livet i Spanien. Med ljus och hopp tolkar hon universum (planeternas påverkan på oss). Mindblowing!

Bidrottning: LILLEMOR GROTH Den domstolsutbildade juristen mötte tibetansk-buddhistisk livsfilosofi och gjorde omstart. Hennes FB-sida ”Konsten att tina en frusen själ” pushade mig att sjösätta min dröm att testa livet i Spanien. Med ljus och hopp tolkar hon universum (planeternas påverkan på oss). Mindblowing!

Drönare: DUKE SAYER! Han kan kallas coach, helare, motivationsföreläsare… För mig är Duke helt enkelt ”lust och fägring stor”! Älskar honom! Hans FB grupp Conscious Entrepreneur´s
Community ger nya insikter, leenden, man gråter en skvätt och inser att, jodå, vi skapar alla vår egen verklighet!

Drönare: DUKE SAYER! Han kan kallas coach, helare, motivationsföreläsare… För mig är Duke helt enkelt ”lust och fägring stor”! Älskar honom! Hans FB grupp Conscious Entrepreneur´s Community ger nya insikter, leenden, man gråter en skvätt och inser att, jodå, vi skapar alla vår egen verklighet!

Bi-drag till samhället: TRIPLE A MARBELLA ANIMAL SHELTER Jag har alltid sett mycket folk på plats där, som går ut med hundar, matar och myser med
djuren. En eloge till alla djurvänner i denna icke vinstdrivande organisation som tar hand om övergivna, förvildade, misskötta djur på Solkusten i väntan på ett nytt hem & hurra för dem som adopterar!

Bi-drag till samhället: TRIPLE A MARBELLA ANIMAL SHELTER Jag har alltid sett mycket folk på plats där, som går ut med hundar, matar och myser med djuren. En eloge till alla djurvänner i denna icke vinstdrivande organisation som tar hand om övergivna, förvildade, misskötta djur på Solkusten i väntan på ett nytt hem & hurra för dem som adopterar!


Bihagen surrar med läsarna:

Hi Jenny, hur skulle du vilja dö? Att slängas ur en jättehög karusell eller att ditt huvud klämdes till mos i en hissdörr? Trevor, 11 år.

Hi Trevor. Det var en bra fråga. Hm. Karuselldöden skulle jag nog föredra om slutet var oundvikligt och det bara fanns två val. Jag älskar ju att åka berg- och dalbana, flyga flygplan och hoppa fallskärm. Jenny, 45 år.
 

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255