Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Hej läsare: Naket och liv i luckan med nygifta!

Svenska Magasinet i Spanien

Hej läsare: Naket och liv i luckan med nygifta!

2021-09-08

VÅR AIRBNB HAR NU RULLAT i över två månader. Vi har mestadels haft unga spanska gäster och merparten har varit från de norra (...kallare och regnigare...) delarna av landet.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Många av dem har dessutom aviserat att de anländer med en hund medan första paret ut hade en katt. Ett annat par aviserade att de ville boka in sig tillsammans med sitt spädbarn, vilket vi förstås godkände även om vi har en ”no children policy”. Ett visst mått av språkförbistring måste dock ha inträffat då spädbarnet senare visade sig ha fyra ben och var en hund. Det mesta har egentligen flutit utan problem – gästerna har varit hur enkla att ha boendes här som helst. Några har förvisso ansett sig incheckade på en nudistresort, men vad gör väl det? Om undertecknad blir arresterad för att ha blivit ”gardingluttare” så är det väl bara att erkänna anklagelsen.

När det här skrivs upplever vi den allra senaste av historier. Man förstår varför hotell-inrättningar har sina restriktioner och tariffer av olika slag. Ännu ett ungt spanskt par bokade plats här i tre dagar och anlände från närliggande Mijas, vilket förklarade varför de inte ens hade bagage med sig. De aviserade vid ankomsten att de var nygifta. I släptåg hade de dessutom tre hundar, vilket vi inte visste något om. Vi är ju förvisso hundvänliga i det här huset, men i allafall. Kort efter ankomst knackar en av dem på dörren och undrar om det är okej att hans föräldrar kommer på lunch eftersom de har betalat vistelsen för det unga, förälskade paret. Naturalmente, sa vi godtroget. Hur kan man säga nej till det?

Tio minuter senare blir det liv i luckan och in genom grindarna gör en hel familj entré med barn i olika åldrar – med sig har de en lastvagn med öl, vin och starksprit. Fortfarande ingen packning. När lunchen är avklarad öppnas grindarna igen och in kommer, vad som skulle visa sig vara syster, make, andra familjemedlemmar och ännu fler barn. Vi har inget emot barn på något sätt, men vi hade inte förväntat oss att vår pool helt plötsligt skulle förvandlas till ett kommunalt badparadis med stoj och stim – och där man dessutom tagit med sig egna, uppblåsbara flytleksaker med tillhörande pump. Festligheterna runt poolen avrundades med en BBQ som slocknade runt midnatt – åtminstone trodde vi det.

Morgonen efter tog jag våra hundar på en tidig promenad i trädgården varpå jag förvånande hör barnröster bland buskarna och plötsligt står öga mot öga med en av gästernas familjemedlemmar och barn. Jag undrade förstås vad de gör i vår trädgård samt var är de incheckade gästerna? Det visade sig att de lämnat stället för att fortsätta partyt i Fuengirola. Istället har syster, mormor och barn sovit över i casitan. De ombads därför snällt men bestämt att flytta ut, vilket de initialt inte alls hade lust med då systern hävdade att det minsann var hon som betalat för kalaset....! Nu är det lugnt ett par dagar innan nya gäster checkar in. Undrar vad vi kommer att ha för historier att berätta efter den vistelsen?
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255