Första övernattningen är i Ronda på Hotell Reina Victoria.
Andalusien: Kultur, vin och vilda tjurar (29 - 31 mars)
2021-08-02Smaka, se och upplev Andalusien under en tredagarresa tillsammans med Svenska Magasinet och den auktoriserade guiden Siv Ling. Vi upplever den vilda, vackra naturen, besöker bland annat en tjuruppfödningsfarm (ingen tjurfäktning) där ”toros bravos” tillbringar fyra till fem år på de bästa betesmarkerna.
Skicka till en vän
29 mars. Varje dag besöker vi en vinbodega. Första övernattningen är i Ronda på Hotell Don Miguel som ligger vid Tajo. Kvällens middag intar vi på hotellet som har en fin utsikt över bron Puente Nuevo som byggdes på 1700-talet. En rundvandring i Ronda är ett måste och besöker även den första bodegan på resan som är Joaquin Fernandez där äter vi också lunch.
30 mars. Från Ronda fortsätter vi västerut och gör ett uppehåll i Lebrija och besök på bodega González Palacios, som startade 1960 av Francisco González Palacios. Sedan fortsätter vi till
Puerto de Santa Maria för lunch på en speciell restaurang där man själv köper friterad fisk och skaldjur efter vikt. Drycker beställs vid bordet.
Vi åker med färjan över Cadizbukten till
Cádiz där vi ska övernatta på centralt beläget hotell. Vi gör en stadspromenad i gamla stadsdelen, på kvällen tid på egen hand att besöka de många tapasbarerna som ligger inom gångavstånd från hotellet.
31 mars. Den tredje dagen åker vi över den nya bron över till Puerto de Santa Maria för att besöka
Bodegan Osborne, vilkens reklam vi ser över hela Spanien (den stora tjuren).

Vinprovning på Osborne

Vi åker med färjan över Cadizbukten till Cádiz

Vid Joaquin Fernandez äter vi lunch

Uppehåll i Lebrija och besök på bodega González Palacios

Baelo Claudia är en spännande historisk romersk stad

Första bodegan på resan är Joaquin Fernandez utanför Ronda

Bodega Osborne.

Vi besöker en tjurfarm

Sista natten bor vi i Cádiz
Sista dagens gemensamma lunch äter vi i Bolonia. Här ligger den gamla romerska ruinstaden
Baelo Claudia som upptäcktes 1917. Baelo Claudia var under romartiden en viktig stad på grund av sin konservering och saltning av fisk som var ursprunget till såsen ”garum” som exporterades till hela romarriket.
Efter lunchen följer vi Atlantkusten och passerar spännande platser som Cap Trafalgar där Amiral Nelsen blev dödligt sårad vid det stora sjöslaget på 1800-talet. Vi passerar Tarifa, Spaniens sydspets, och kör norr om Gibraltarsundet och ser Nordafrika med Marocko och Gibraltarklippan.
Under hemvägen hinner vi med ett besök på Bodega Nilva i Manilva.
Tillbaka på Costa del Sol stannar bussen vid de olika påstigningsplatserna, från västra delen fortsätter bussen till östra sidan av Málaga och slutar i Almuñécar på Costa Tropical.
Pris: 435 euro/person i dubbelrum. Enkelrumstillägg: 76 euro.
I resan ingår: Luftkonditionerad buss som samlar upp resenärer både väster och öster om Málaga på bestämda mötesplatser. Besök på tjuruppfödningsfarm, fyra vinbodegor med provning, två luncher, guidning i tjurfäktningsarenan i Ronda som är en av Spaniens äldsta, rundvandring i Ronda, två övernattningar med middag, panoramatur med buss i Cádiz, båtresa över Cádizbukten och besök i Bolonia.
Frågor & Anmälan
Siv Ling
(+34) 609 577 162
E-post:
[email protected]
Fler planerade resor hittar du här

Auktoriserad guide på resan är Siv Ling