Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Mäklarspalten: Visning av bostäder i coronatider – vilka åtgärder har vi fått vidta?

Svenska Magasinet i Spanien

Mäklarspalten: Visning av bostäder i coronatider – vilka åtgärder har vi fått vidta?

2021-07-09

Under de senaste året, efter det att våra mäklarkontor kunde öppna efter ”lock-down” här i Málagaprovinsen så har vi naturligtvis varit tvungna att ändra på våra rutiner då det gäller både kundbesök på våra kontor och bostadsvisningar.


Skicka till en vän

Av Jennifer Fogelberg-Clarke, Startgroup. Här kan du läsa om aktuella ämnen som handlar om att sälja eller köpa bostad på Costa del Sol
e-post: [email protected]
Tel 952 90 48 90


På StartGroup har vi varit otroligt noga med att följa de påbud och rekommendationer som myndigheterna publicerat nästan dagligen. Det har varit - och är fortfarande - ett bestyr att hålla sig helt ”up to date” med nya regler, ändrade regler, eller påbud som inte längre nödvändigtvis behövs följas.

För kundbesök på våra olika kontor har vi avsedda bord med stora glasskivor installerade, som skiljer personal och kund åt (som på alla andra offentliga platser). Givetvis så har vi alkoholgel och engångsmasker tillgängliga vid ingången och all personal bär mask på kontoret.

Under den första tiden efter det att vi öppnat upp igen, det vill säga från maj 2020, så inledde vi ett bra sista halvår med otroligt många försäljningar enbart på videosamtal. Många kunder som kände sig köpklara redan innan Corona tog fart, såg faktiskt en möjlighet att göra ett bra köp i vad många trodde skulle bli en lång kris på bostadsmarknaden.

Vissa bostadsägare - särskilt en del äldre från Storbritannien - nästan paniksålde, vilket gynnade våghalsiga köpare, främst från Sverige, Polen och Tjeckien.

Även om våra kunder inte var på plats så löste vi detta smidigt med att för det första förhandla på telefon och sedan skedde den initiala kontraktsskrivningen på e-mail. Fullmakt till en behörig person som sedan kunde besöka notarien i kundens namn ordnades hos en Notarius Publicus i respektive hemland för både för säljare och köpare (om sådan inte redan fanns på plats i Spanien). Många var förvånade över att det var så smidigt att kunna utföra sin försäljning eller sitt köp utan att ens behöva vara här i Spanien.

När våra kunder väl började resa igen, fick vi anpassa oss till ett nytt sätt att visa hus. I början var det inte tillåtet att åka ”två hushåll” i samma bil, då fick kunderna åka efter i sin bil. Väl vid bostaden träffas vi med masker och ser till att alkoholgel används flitigt både innan och efter besök. Vi har också varit noga med att informera om att man inte ska röra vid något och när vi till exempel öppnar dörrar så desinfekteras dessa efter att någon rört vid dem.

Så kort och gott har vi helt enkelt fått anpassa oss för att minska smittspridningen, men antalet försäljningar har rullat på som vanligt.

Om artikelförfattaren: Jennifer Fogelberg-Clarke är spansk mäklare och medlem i mäklarförbundet G.I.P.E. Kommer från Göteborg, och har bott på Costa del Sol sedan 1995.Mäklare sedan 2001 och ansvarar för skandinaviska kunder hos StartGroup som har kontor i Calahonda, Mijas Costa. StartGroup har för närvarande över 650 privata försäljningsuppdrag, personalen talar 7 språk och alla är externt utbildade i PBC, Decreto 218 och LOPD. Mer info www.startgroup.com
 

Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255