Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Bihagens bikupa Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa Ofta EKO ibland REKO sällan PK

2021-07-09

Jenny svärmar kring... Lusten som pockar på i sommarhettan


Skicka till en vän

Av Jenny Bihagen
bihagensbikupa@svenskamagasinet.nu
Följ Bihagens bikupa-blogg: www.svenskamagasinet.es


Det är vanligt att bina svärmar i juli. Att svärma är att myllra, vimla, vänslas, kela… Det är binas naturliga sätt att föröka sig. Precis som vi människor gör i juli när vi åker på semester och raggar runt. Jamen det är verkligen så. När sommarhettan kommer sprider sig en lustfylld hetta i kroppen. Man kan inte hejda sig, man bara måste få veckla ut vingarna och svärma iväg, söka efter någon ny inspirerande plats att hänga på, hitta nån ny läckerbit som kåtar upp en. Nej vad säger jag, jag menar: ”som ger spänning och glädje.”

Att träffa sin partner på en dans är lika vanligt som det är härligt. Perfekt att få ha lite klämma-, känna-, dofta-party innan ”touchdown”. Ibland tänker jag att om jag varit en FENA på spanskan hade jag varit närmare att få NAPP, because in a danceclub there’s plenty of FISH in the SEA (Förlåt.)

Det var förresten en makalös salsafest häromsistens på livemusik-dans-paradiset La Lonja i Cobapino (nära Marbella). Men då satte språket såklart en del käppar i hjulen för mig. Under den spanska sångerskans mellansnack verkade danspubliken uppmanas att rösta om något. Folk började jubla, skratta, titta menande på varann och vifta med händerna… Inte förrän när det var för sent hade min spanska vän vänligheten att berätta att sångerskan hade (på spanska) bett alla singlar att räcka upp handen. Wtf? Detta var ju viktig information, vem räckte upp handen? Vännen ryckte ointresserat på axlarna. Mierda, då missade jag det väsentliga!

Detta får inte hända igen, tänkte jag och som så många gånger förut tog jag hjälp av min fantastiska app som ger mig svar på allt när jag känner mig lost. Ja, man hittar verkligen allt, och då menar jag ALLT, i appen! Den har fyllt mig med så mycket tillfredsställelse sedan jag hittade den. Jomen ladda ner den, den heter: ”Spanish Dicks”, nej vad säger jag, jag menar ”Spanish Dict”.

På en sekund får man korrekta spanska översättningar. Hur man säger ”Who of you are single?” Jo såhär: ”Quién de ustedes está soltero?” Perfekt, då vet jag vad jag ska lyssna efter nästa danskväll.

Hasta la vista, baby.
 
Månadens bi-drottning: La reina Letizia!

Månadens bi-drottning: La reina Letizia!

Månadens drönare:
Álvaro Soler!

Månadens drönare: Álvaro Soler!


Månadens bidrottning:
La reina Letizia! Spaniens vackra drottning Letizia Ortiz Rocasolano är 48 år och tidigare journalist som bevakat många världshändelser. Hon har ett brinnande socialt engagemang och är väl värd att beundras för detta liksom att hon stödjer spanska designers och märken som hon gärna visar upp. 

Månadens drönare:
Álvaro Soler! Barcelonafödda 30-åringen Alvaro är en jävel på att skapa bubblande glada och trallvänliga radiohits. Efter dängor som Sofia och La Cintura, skrev han i år Magia eftersom: ”Livet är kort och det är menat att det ska vara kul. De små sakerna i livet kan vara magiska!”

Månadens bi-stick:
Folk som inte kopplar sina hundar

Det är inte mer lagligt i Spanien än i Sverige att släppa lös sina hundar bland folk men jag ser lösspringande hundar oftare här. Den som är rädd för hundar har det inte lätt så oavsett hur snäll din hund är och att den bara vill lukta och hälsa: Koppla den!

Bihagen surrar med läsarna
Hej Jenny, jag läser din blogg och är också ute och löptränar mycket samt badar i havet. Speciellt löpningen har varit min räddning i Covidtider när jag jobbat hemma och inte träffat så mycket folk. Kram, Hurtbullen.

Hej Hurtbullen. Ja, det är smart att sporta för det får man kickar av efteråt. På senaste tiden har jag mest ägnat mig åt sporten People-watching (görs med fördel från en bar). Nu när munskydden är borta utomhus tolkar jag folks leenden ofta som att: ”Här har jag party in my pants and you´re invited” men så visar det sig att de bara är glada att få andas fritt igen. Äsch då. Kram, Jenny
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255