Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

MyBankFriend hjälper svenskar med bolån

Jimmy Heino, Vd, myBankFriend

Jimmy Heino, Vd, myBankFriend

MyBankFriend hjälper svenskar med bolån

2021-07-09

Att köpa fastighet utomlands är inte alltid lätt - oavsett om köparen behöver finansiering eller ej. Oavsett underliggande lånebehov är det dock ofta mer fördelaktigt att låna - framförallt ur skattetekniska skäl. Innan en köpare genomför ett köp är det alltid bäst att se över möjligheterna och fördelarna med bankfinansiering och jämföra erbjudanden och kostnader.


Skicka till en vän

Upp till 70% i bolân
Många köpare vet inte om att utländska köpare faktiskt får låna upp till 70% i spansk bank, även till en semesterbostad, och dessutom oftast till mycket förmånliga villkor. Enligt Jimmy Heino, frân MyBankFriend så är “den lägsta ränta en kund har fâtt är 0,9%, den högsta runt 2%. Allt beror kundens profil”.

Vilken bank ska man välja, vilka villkor gäller, vilka lånesummor, hur ordnar man egentligen banklån? Dessa frågor är inte lätta att få svar på själv - tack och lov finns det kompetent, erfaren, flerspråkig hjälp att få.

MyBankFriend hjälper utländska köpare att hitta rätt bank och att förhandla fram de absolut bästa villkoren för utländska bostadsköpare på den spanska marknaden. “Vi kan förhandla bättre lånevillkor med din bank än vad du kan själv” säger Jimmy Heino som är en av grundarna till företaget. MyBankFriend hjälper köpare att organisera sina lånehandlingar och banker att ta emot och behandla låneansökningar professionellt och snabbt.

Jimmy, spaniensvensk sedan 25 år, har i många år arbetat med banker, fastighetsutvecklare och mäklare för att underlätta och förtydliga finansieringsprocessen för utländska köpare av bostäder i några av de största utvecklingsprojekten på Solkusten. “Det blir ofta komplicerat” tillstår Jimmy. ”Bankerna vill verkligen hjälpa utländska köpare men ofta så har personen på det lilla kontoret inte någon erfarenhet att handlägga utländska kunder, kräver ofta för mycket dokumentation, pratar inte bra engelska och vet till exempel inte hur banken ska utvärdera köparens svenska intyg och resurser.”

Banker i Spanien arbetar på ett annat sätt än i Sverige: “Det är ofta olika villkor mellan banker och det är inte sällan stora skillnader mellan olika kontor på samma bank. Efter ha hjälpt flertal kunder och initierat relationer med flera banker, blev efterfrâgan så stor att det till slut kändes naturligt för Jimmy att lansera MyBankFriend. ”Behovet är enormt - både köpare och banker behöver hjälp!”

MyBankFriend är idag ett mycket snabbt växande företag som arbetar med de flesta banker i Spanien. MyBankFriend har kunder från hela världen berättar Jimmy, men eftersom många av de som arbetar med MyBankFriend är från Sverige så tycker han bestämt att det såklart alltid är extra roligt att hjälpa någon från Sverige att förhandla fram ett riktigt bra lån och hjälpa till att snabbt avsluta vad som för många är det absoluta drömköpet!

Jimmy kan nås på [email protected], eller via siten www.mybankfriend.com
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255