Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Hej Läsare: Det sa bara pang i bygget!

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Det sa bara pang i bygget!

2021-07-09

HÄR PÅ VÅR TOMT FINNS EN CASITA (Casa = hus. Casita = litet hus) som officiellt har ett certifikat för att hyras ut till turister. Hittills har den bara använts för familj och goda vänner från världens olika hörn. Men i somras fick vi en snilleblixt – även om tankarna funnits sedan tidigare – att ansluta oss till en AIRBNB sajt. Vi vill inte ha uthyrning som innebär traditionell B&B-verksamhet med frukost, eller möjlighet för övernattande gäster att kunna beställa lunch och middag. Det ska var enkelt och gästerna sköter sig själva.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Frågan vi själva ställt oss har hela tiden varit, orkar vi med att ha okända gäster här? Tänk om vi inte gillar dem? En risk man får ta, förstås, men i alla fall.

Sagt och gjort, några snabba beslut, efter allt velande, och vips var vi online med tron om att det här tar säkert lite tid innan någon hör av sig, man vet ju aldrig. Döm om vår förvåning när första förfrågan kom efter bara en timme, nästa kort därefter....sedan blev vi lätt svettiga. 20 förfrågningar om bokning inom loppet av 3 dagar. Och snabbt blev både juli och augusti fullbokade. Pang i bygget! Och vem hade trott det?

Merparten av de som har bokat är spanjorer, fransmän och några få nordeuropéer. Det samtliga har gemensamt är dock att alla har frågat efter ”privacy”, om poolen är ämnad för flera boenden eller bara ”oss”, om det är fler boende på området etc. Allt i spåret av Covidförsiktighet.

När detta skrivs anländer det första paret imorgon – spännande och lite småpirrigt, men det ska nog gå bra. Patricia, som hon heter, låter mycket trevlig och vi får hoppas det stämmer med verkligheten.

Låt mig få återkomma efter sommarupphållet för en avstämning. Sambon och jag kanske har fått spader och gått skilda vägar ;-), sålt huset och flyttat in i varsin lägenhet? Att ha främmande boende nära in på sig kan vara påfrestande i långa loppet, vi får helt enkelt se hur det går. Ha en riktigt skön sommar, hoppas din blir skön och avkopplande. Hoppas min blir det också...!?
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255