Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

StartGroup tar pulsen på fastighetsmarknaden!

StartGroups nya kontor i Torrequebrada renoveras nu och planeras öppna den 15 september.

StartGroups nya kontor i Torrequebrada renoveras nu och planeras öppna den 15 september.

StartGroup tar pulsen på fastighetsmarknaden!

2021-06-09

Den vanligaste frågan vi får är som vanligt hur priserna på bostadsmarknaden ser ut och vad vi tror ska hända, säger Christofer Fogelberg en av ägarna på StartGroup. Det senaste året har det ju som bekant varit mycket speciella förhållanden som gjort det svårare än någonsin att förstå vad som händer och varför. En sak är säker – vi har ett intressant år bakom oss!


Skicka till en vän

Under pandemiåret 2020 sålde StartGroup nästan lika mycket som 2019, trots karantän och reseförbud. De första fem månaderna 2021 har fullständigt exploderat i alla sektioner, både nyproduktion och på begagnatmarknaden. Eldprovet var lanseringen av deras exklusiva nyproduktion Ipanema by Kronos Homes i slutet av förra året, där har 39 lägenheter redan reserverats och det innan bygget ens börjat. På kontoret i Calahonda har de haft en otrolig vår med försäljningar och det även för nyproduktionen Jardinana i La Cala de Mijas.

Vem köper och vem säljer?
På StartGroup har de alltid en stor bas av spanska kunder men de har också sålt till alla andra europeiska nationer – precis som vanligt. Det verkar som att det alltid funnits någon som kunnat resa och framförallt många som valt att köpa på distans via 3D tours och videosamtal. En grupp som ökat markant i år är kunder från Tjeckien, medan kunder från Norge varit mindre aktiva än vanligt. Troligen inte bara p.g.a. reserestriktioner från Norge utan även en svag norsk krona som dock verkar återhämta sig nu. Den senaste månaden är det många som hör av sig och vill tidigarelägga sina köp för att dra nytta av att ”köp-skatten” (ITP) sänkts till 7% fram till årets slut.

De som haft svårast att resa förutom norrmännen har varit britterna. Men StartGroup har trots det en massa kunder från Storbritannien som bara väntar på att kunna komma under ordnade former. Trots Brexit finns ett stort intresse för att köpa men det finns även många britter som vill sälja sina bostäder då de nu inte kan vistas i Spanien på samma sätt som EU medborgare (de får vistas i EU 90 dagar varje 180 dagar period).
Det innebär att de troligen kommer att få in en hel del intressanta objekt under sensommaren/hösten, där t.ex. pensionerade britter som ägt fantastiska bostäder i årtionden nu väljer att sälja.

- Så hos oss har vi haft en otroligt bra start på året som också visat stabila priser. Faktiskt såpass bra att vi nu utökat personalstyrkan och kommer att öppna ett nytt kontor i Benalmádena till hösten. Det nya kontoret, som ligger mitt emot Casinot i Torrequebrada, håller som bäst på att renoveras och vår fantastiske Daniel Holmquist ([email protected]) håller som bäst på att ta in nya spännande objekt, så hör av er om ni går i säljtankar, säger Christofer avslutningsvis. Titta gärna in på deras hemsida startgroup.com
 


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255