Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk

Hej Läsare: Som att bli född på nytt – Tack Pfizer!

Svenska Magasinet i Spanien

Hej Läsare: Som att bli född på nytt – Tack Pfizer!

2021-06-08

REDAN I MITTEN AV APRIL anmälde vi till vårdcentralen, där vi bor, intresse för att bli kallade till vaccinering. Det hade nu blivit dags för vår åldersgrupp. Blanketter fylldes i, med vidimering från vår advokat, och lämnades in. Varför en advokats namnunderskrift ens skulle behövas, för att ansöka om att bli vaccinerad, är för mig fortfarande en gåta. Ett par dagar senare ringde telefonen, tid för sambons första injektion. So far, so good – här började det hända saker. Men sedan blev det tyst och veckorna började ticka på, dock ingen kallelse för min del.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell, chefredaktör & formgivare

Administration och Spanien är lika väl förknippade som orden icke fungerande och en smärre katastrof. Jag började misstänka att min blankett troligen kommit bort i hanteringen. Det har liksom hänt förr...!

En medarbetare här på redaktionen tipsade om att det troligen var bättre att gå direkt till vårdcentralen för att boka en tid. Att boka vaccinationstid online tycks alldeles för enkelt och okomplicerat när man kan göra saker och ting svårare än vad det behöver vara. Ett besök direkt på vårdcentralen fick det därför bli. Fantastiskt – fyra dagar senare fick jag min första spruta. Hundratals personer stod i kö för att bli insläppta och i tur och ordning få sin vaccination. Aldrig tidigare har jag någonsin varit så exalterad över ett sprutstick som nu.

Sambon valde också att direkt besöka vårdcentralen för att boka en tid för sin andra spruta, men det visade sig vara lättare sagt en gjort. Det tog två besök, fler köer och tre timmar att ens lokalisera sambons uppgifter i vårdcentralens administrativa system....borta, ingen dokumentation om att första sprutan ens var tagen. Nada! Suck och som vanligt – SÅ JÄKLA TYPISKT! Av en händelse kom vi på att grannen hade vaccinerats vid samma tillfälle – en ledtråd. Och med eftersökningar i datasystemet på vederbörandes namn lyckades man även spåra att sambon faktiskt fått sin också. Det kallar jag naturlig back-up!

Livet börjar se ljust ut, i slutet av den här månaden är jag fullvaccinerad. Känslan av att ha blivit född på nytt är påtaglig. Nu återupptar vi självaste livet. Tack Pfizer!
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255