Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Djurspalten: Resa med hund till Spanien!

Svenska Magasinet i Spanien

Djurspalten: Resa med hund till Spanien!

2021-04-12

Om du planerar att flytta till Spanien med din hund, eller om du bara ska tillbringa semestern tillsammans med din fyrbenta vän, bör du vara medveten om inträdeskraven till Spanien för hundar. Kom även ihåg att temperaturen längs Medelhavskusten och i centrala Spanien är för varm för de flesta hundar på sommaren. Hundar lider mycket i värmen, kan vanligtvis inte gå till stranden och har inte stora möjligheter att röra på sig.


Skicka till en vän

Av Anders Rosell

Spanien är inte heller ett särskilt djurvänligt land. I allmänhet är stora hundar inte välkomna till turistorter. Djur är förbjudna på många restauranger, precis som på hotell, där små hundar ofta är tillåtna att ta med in på rummet för en extra avgift. På hotell är de dock inte tillåtna inne på restaurangen eller vid poolen. Du kommer inte heller att kunna besöka de flesta monument eller turistattraktioner med ditt husdjur.

Med det sagt, när det gäller vård för människans bästa vän, behöver du inte oroa dig. I de större städerna finns det moderna veterinärkliniker och även på mindre ställen kan du normalt hitta en veterinär utan problem. Det är dock en fördel om du talar lite spanska eller om du har en ordbok nära till hands. I turistregioner finns vanligtvis veterinärer som kan engelska.

Inresa för hundar till Spanien
För att hundar ska kunna resa över spanska gränsen gäller EU:s allmänna regler: Du måste ha ett giltigt EU-pass för sällskapsdjur Din hund måste ha en mikrochip (eller ha en tydlig läsbar tatuering gjord tidigare än 3 juli 2011).

Din hund måste vara minst 12 veckor gammal när den får sitt första rabiesvaccin, som måste administreras av en licensierad veterinär. Vaccinet är giltigt till slutet av vaccinationsskyddstiden som anges av tillverkaren (1 års hållbarhet). Det här är gäller även boostervaccinationer, vilka anses vara en första vaccination om de inte genomförs inom giltighetsperioden. Djuren måste också klart identifieras av ett mikrochip när den inledande vaccinationen utförs.

Inresa till Spanien får ske först efter att minst 21 dagar, efter att det ursprungliga vaccinationsprotokollet har rekommenderats av tillverkaren, har passerat.

De flesta flygbolagen låter även de största hundarna flyga med dig på semester. Stora hundar transporteras i specialburar i en luftkonditionerad del av flygplanet. Du måste ringa till flygbolaget för att boka din hunds biljett. Bra att veta är att djurens transportburar ibland behandlas som allt annat bagage under lastning och lossning, och ingen särskild uppmärksamhet tas till att det handlar om levande varelser.

Små hundar upp till 8 kg kan tas med in i kabinen om det har bokats och betalats i förskott. De behöver en lämplig transportbur, som överensstämmer med flygbolagets specifikationer. Du måste sätta transportburen, med djuret i, under sätet framför dig. Under start, landning och hela flygtiden kommer du inte att få ta ut ditt husdjur ur buren och det måste förbli lugnt och tyst och inte störa andra passagerare.

Om du planerar att ta en färja, till exempel till Mallorca, bör du i förväg ta reda på reglerna för att ta med hundar. Hundar får normalt inte stanna i bilen under båtturen, men måste sitta i en transportbur på däck eller på ett mellanliggande däck utanför fordonet. Beroende på färdväg, typ av båt och företag, kan det hända att det här "djurdäcket" inte finns tillgängligt under båtturen.

Vad behöver du mer veta om att ta med hundar till Spanien?
1. Du kan lagligen högst ta med dig 5 hundar.
2. Hundar som är yngre än 15 veckor får inte komma in i Spanien.
3. När du tar en promenad med din hund, bör du ha med dig påsar för hundens avföring för att undvika höga böter (och hålla naturen ren).
4. I Spanien finns det en allmän skyldighet att använda hundbälte eller sele i bilar. Om du kör, ta reda på vad du behöver till din hund i förväg.
5. I Spanien kan fästingar och löss, som överför farliga sjukdomar, vara utbrett i många regioner. Det är därför lämpligt att ge ditt husdjur skydd mot fästingar och se till att de vaccineras mot vissa Medelhavssjukdomar som leishmaniasis.
6. Hundar är tillåtna på vissa hotell, men inte i många. Det beror ofta på storleken och antalet hundar. På restauranger är hundar vanligtvis inte tillåtna. Om det är en liten, tyst hund, kommer vissa restauranger att släppa in dem.
7. Hundar är i många fall inte tillåtna att ta med i kollektivtrafiken. På spanska tåg får de ibland resa i en bur i bagagevagnen. Hundar är inte tillåtna i offentliga byggnader eller administrativa kontor, såvida de inte är blindhundar.
Källa: Idealista
 
Kirara. Hundar från Triple A SÖKER HEM!

Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på tripleamarbella.es

Kirara. Hundar från Triple A SÖKER HEM! Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på tripleamarbella.es

Diana. Hundar från Triple A SÖKER HEM!

Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på tripleamarbella.es

Diana. Hundar från Triple A SÖKER HEM! Mer information om båda och fler av våra hundar hittar du på tripleamarbella.es
Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255