Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Bihagens bikupa: Ofta EKO - ibland REKO - sällan PK

Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa: Ofta EKO - ibland REKO - sällan PK

2021-04-09

Jenny svärmar kring... Introverta kvinnoegenskaper


Skicka till en vän

Av Jenny Bihagen
Epostadress: [email protected] 

Extroverta är outgoing, gillar att synas och höras, får energi av andra. Introverta är "loners" som får energi inifrån sig själv. Opposits attract. Ja, vad vore dag utan natt? Det är som ränderna på ett bi, nattsvart som bryter av det solgula. Ja, bina har också olika egenskaper. Honungsbina är liksom extroverta, sociala. De umgås i stora gäng och skryter. Ja, de gör ju flytande guld! Men de flesta bin är faktiskt solitära, trivs bättre själva, bara med sin egen lilla familj. Det är dessa vi behöver skydda, de som inte redan har trygga hyresavtal i välskötta bikupa-föreningar. Till dem kan vi bygga bihotell. Se www.naturskyddsforeningen.se.
Inga studier jag hittar säger att kvinnor är mer introverta än män. Que no. Män ha en övervikt av "yin" i sig och tvärtom, det har inget med könet att göra. Men hur är vi skapta rent fysiskt? Ja, just det... Jag läste att försäljningen av sexleksaker ökat under året. Så bra då! Att folk lägger TID på att skoja till tillvaron. Jo jag menar det. Speciellt vi kvinnor med vår komplicerade anatomi behöver tid. För att komma... Fram till saker.

Övning ger ju färdighet
Eftersom det kvinnliga könet är introvert, ja inåtvänt, behöver man ha tålamod med det. För de introverta fattar inga snabba beslut, om vi säger så. "Hon där nere" är ofta för intelligent för sitt eget bästa. Hon lägger sin panna i djupa veck (ha, ha!) och funderar: "Hm, är det nån idé att "festa till det" egentligen? När det är så mycket disk och tvätt och ungarnas alla läxor... Näh..." Och så drar hon sig osocialt tillbaka.

Det manliga könet däremot är tok-extrovert! Han agerar före han tänker, bara: "Nu kör vi!". Hans livselixir är att synas. Älskar att göra ett spektakel av sig. Nädå, kvinnokönet kan vara det mest drivande, absolut. Men det är ofta svårt för par att hitta den där balansen, eller hur? Alltid är det nån som "vill" mer än den andra. Då är det skönt att vara ensam, som jag. Det blir inget bråk för det finns ingen att bråka med. Sen kan man alltid gå med i nån FB-grupp typ Singlar i Fuengirola om man törstar efter likasinnade, kanske för att få tips på nya leksaker som förgyller egentiden.

Vi säger så. Hasta la vista.
Jenny
 

... Drönare: Alejandro Speizer!

... Drönare: Alejandro Speizer!

... Bidrottning: Ángela Molina!

... Bidrottning: Ángela Molina!

... Arbetsbin: Företaget Pick & Give

... Arbetsbin: Företaget Pick & Give


Månadens

... Bidrottning:
Ángela Molina! 65-åringen som lyser starkast av alla i Netflixserien La Valla (Bakom muren, -20, om ett virus och jakten på en medicin som blir brutal). Ángela är född i Madrid, har en bakgrund som dansare, så graciös och delikat! Även bra i dramaserien Velvet. Rock on, Ángela!

... Drönare:
Alejandro Speizer! 25-årig hunk med knivskarp skådespelartalang. Se honom jobba (ofta avklädd) i Mörkt begär (Oscuro deseo). I filmen Någon måste dö (Alguien tiene que morir) övertygar han så pass som gay att man inte tror att hans flickvän IRL är Ester Expósito (skådespelarkollegan).

... Arbetsbin:
Företaget Pick & Give som under året hjälpt personer på Solkusten som haft det tufft! De har hämtat möbler och saker som folk velat skänka bort och sedan delat ut till behövande. Heja! Tummen upp även till alla som skänker saker! Välgörenhet och second hand är "the shit"!

Bihagen surrar med läsarna

Mejla: [email protected]
Följ Bihagens bikupa-blogg här: www.svenskamagasinet.es


"Hej Jenny, jag läste din krönika om bisexualitet, haha, bi är det nya orange verkar det som :). Frågan är om bi-skopar och ickebi-nära kan vara räddningen för våra kära döttrar i hopp om att de ska slippa hopplösa drönare? Mvh Skåningen."

Hej Skåningen. Ja! Jag ska söka med ljus och lykta efter en tonårig ickebinär biskop till min dotter, men det kan bli en svår nöt att knäcka misstänker jag. Sen får väl biskopar bara gifta sig med Gud och leva i celibat? Ja... Jag gillar din tankegång! Gud bevare oss från pilska drönare.

Kram Jenny.


↓ KOMMENTERA MIG GÄRNA LÄNGRE NER ↓


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2022 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255