Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Bihagens bikupa: Ofta EKO ibland REKO sällan PK

Svenska Magasinet i Spanien

Bihagens bikupa: Ofta EKO ibland REKO sällan PK

2021-03-09

Jenny svärmar kring... Osköna sanningar.


Skicka till en vän

Av Jenny Bihagen 
Epostadress: [email protected] 


Man ska inte placera folk i fack. Ändå är det precis det jag gör. En sekund tar det. Det är som om jag bränt mig på en het spisplatta, hjärnan reagerar blixtsnabbt (du vet, handen rycks bort automatiskt). Det första jag tänker när jag möter nån ny är: Snygg/ ful? Det gäller alla, inte bara potentiella nya partners. Även gamlingar och barn. Snygg/ ful? Hm. (Det finns en anledning till att de läskigaste skräckfilmerna handlar om gamla damer och barn!)

Utseendet säger allt om en människa. Allt! Kanske kommer jag få todo el mundo mot mig nu, men så här är det: Om min hjärna bedömer att är du är fin så är du också snäll, smart, glad och frisk. Och motsatsen, är du ful är du elak, osmart, sur och sjuk. Claro que sí.

Alla människor (som inte är blinda) är i grund och botten ytliga. Alla! Men lugn. Det är bara en första reflex, gissningsvis en överlevnadsmekanism från förr, när vi levde på savannen och snabbt skulle bedöma faror och hitta friska, starka partners för att föra generna vidare. Ja, eftertanken kommer. Bara långt senare.

Det är som när du överraskas av en gulsvart insekt som surrar förbi på din promenad i bergen ovanför Fuengirola: ”Hjälp en stickgalen geting!” Och så är det bara ett harmlöst bi som bara letar efter en fin blomma. Men du har redan hoppat till av rädsla, kanske t.o.m. smällt till den... What a bloody mistake! Tänk på att om du dödar en pollinerande insekt så dödar du en del av dig själv! Pollinerande insekter ger oss mat på bordet, ffs!

Anyway. Ögonen kan ljuga. Och beauty is in the eye of the beholder. Jag brukar faktiskt tycka att folk som andra anser är fula är skitsnygga. Det spelar alltså ingen roll hur snygg du är, alltid är det nån som tycker att du är ful. Och vice versa. Skönt va? Förresten; för att slippa andras dömande blickar kan man gå snabbt och skratta glatt - då är det ingen som ser hur ful man är. Ok vi säger så.

Hasta la vista, baby
Jenny

 
Månadens bidrottning
Kate del Castillo
Det kommer en tredje säsong i år av käftsmäll-serien La Reina del Sur (Söderns drottning) med brutalt tuffa 48-åriga Kate i fokus, som dricker tequila samtidigt som hon skjuter drogbaroner mitt i prick. Buga för drottningen Kate!

Månadens bidrottning Kate del Castillo Det kommer en tredje säsong i år av käftsmäll-serien La Reina del Sur (Söderns drottning) med brutalt tuffa 48-åriga Kate i fokus, som dricker tequila samtidigt som hon skjuter drogbaroner mitt i prick. Buga för drottningen Kate!

Månadens drönare
Álvaro morte 46-årige Álvaro är tillbaka i rollen som ”El Professor” (The man with the plan, Spaniens motsvarighet till Sickan i Jönssonligan) i serien La Casa de Papel. Femte, sista säsongen ska redan vara färdiginspelad! Álvaro är också bra i Under Stormen (-18)

Månadens drönare Álvaro morte 46-årige Álvaro är tillbaka i rollen som ”El Professor” (The man with the plan, Spaniens motsvarighet till Sickan i Jönssonligan) i serien La Casa de Papel. Femte, sista säsongen ska redan vara färdiginspelad! Álvaro är också bra i Under Stormen (-18)

Månadens arbetsbin
All fantastisk vårdpersonal som kämpar med att ta hand om patienter som inte bara är drabbade av Covid-19 utan alla andra sjukdomar som inte tagit paus heller.

Månadens arbetsbin All fantastisk vårdpersonal som kämpar med att ta hand om patienter som inte bara är drabbade av Covid-19 utan alla andra sjukdomar som inte tagit paus heller.


Bihagen surrar med läsarna

Vad tycker du? Vilka borde utnämnas till nästa månads arbetsbin? Vilken restaurang/pub/café borde hyllas som ”Månadens Bi-stro”? Vill du tipsa om en ny, bra produkt utan ”bi-verkningar”? Eller vill du bara surra? (Redaktionen bi-behåller rätten att publicera & förkorta insänt material.)

Om mig: Jag är journalist, driver Jennys Massage, skriver böcker. Följ min blogg ”Bihagens Bikupa - bloggen det surras om på svenskamagasinet.es med uppdateringar om min Spanienflytt (och annat surr).


↓ KOMMENTERA GÄRNA MINA KÅSERIER LÄNGST NER PÅ SIDAN ↓

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255