Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Danska banker erbjuder räntefria hypotekslån

Annons - Svenska magasinet

Danska banker erbjuder räntefria hypotekslån

2021-01-12

Den otänkbara idén med räntefria bostadslån är nu verklighet i Danmark. Nordea Bank erbjuder sina kunder sedan årsskiftet möjligheten att be om ett räntefritt lån. Och två andra danska banker har aviserat att de kommer att följa med i denna utveckling.


Skicka till en vän

Danmark är återigen i nyheterna på bolånemarknaden genom att för första gången erbjuda 20-åriga bolån med räntor på 0%. Danmarks centralbank har upprätthållit en negativ räntepolitik sedan 2012 i ett försök att upprätthålla paritet mellan den danska kronan och euron. Detta har utnyttjats av köpare från det lilla landet till norra Tyskland för att njuta av kontinuerliga fall i lånekostnaderna.

Nordea Bank Abp har nu meddelat att de erbjuder sina kunder möjligheten att begära ett 20-årigt hypotekslån med 0% ränta. Och två andra enheter, Totalkredit, en enhet i Danmarks största hypotekslångivare Nykredit Realkredit, och Jyske Bank, har redan meddelat att de snart kommer att erbjuda räntefria lån.

Danske Bank, Danmarks största bank, har meddelat att de kan följa efter senare. I en tid präglad av coronavirus pandemin, då höjer ingen större centralbank räntorna i år, enligt Bloombergs kvartalsöversyn av penningpolitiken. Danmark har ett så kallat överföringssystem där inteckningar är direkt bundna till obligationer, en säkerhet som används för att finansiera lån. "Långivare fungerar som mellanhänder mellan låntagare och investerare och genererar intäkter från provisioner, inte från räntor," klargör Bloomberg.

Alla hypotekslån finansieras, det vill säga lånen finansieras av obligationer som emitterats för det finansiering. Danska hypoteksbanker använder dessa obligationer som sitt enda finansieringsverktyg, vilket innebär att de inte finansieras av insättningar eller andra typer av bankskulder. Dessutom fastställs de räntor som erbjuds låntagare efter utbud och efterfrågan på obligationsmarknaderna och överförs till investerare.

Experter inom gemenskapsrätten, menar att Danmark är i själva verket den största marknaden för säkerställda obligationer med säkerhet i världen. Lisa Bergmann, chefsbostadsekonom på Nordea Kredit, bekräftar att "obligationerna som ger tillbaka inteckningar sannolikt kommer att prissättas nära en rekordnivå."

Försäljning nådde sin lägsta nivå under det senaste decenniet. Faktum är att bara i Köpenhamn sjönk bostäder till salu med 40% under 2020.

Källa: idealista.com
 


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255