Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Svenskar på neurorehab i Almuñécar

Svenska Magasinet i Spanien

Svenskar på neurorehab i Almuñécar

2021-01-12

Efter en snabb temperaturkontroll välkomnas vi in i den prunkande trädgården på svenskägda Hedla Intensive Rehab i Almuñécar, öster om Málaga. Bakom vita murar skymtas turkost vatten i anläggningens uppvärmda rehab-bassäng och i en blomstrande pergola sitter en kvinna och pratar med sin logoped.


Skicka till en vän

På Hedla tränar personer med neurologiska skador och sjukdomar för att återskapa förlorad funktion, självständighet och livskvalitet. Tillsammans med varje deltagare arbetar ett team av högt kvalificerade fysioterapeuter, logopeder och neurologer för att optimera rehabiliteringen utifrån personens aktuella hälsotillstånd, förutsättningar och mål. 

Medan en av deltagarna försvinner in i ett behandlingsrum tillsammans med neurologen Ismael López-Ventura, drar en liten grupp igång med olika gång- och balansövningar ute i trädgården under ledning av två fysioterapeuter. Förutom intensiva rehabiliteringsprogram med upp till fem timmars träning om dagen tar man på Hedla även emot deltagare för konsultationer, bedömningar och enstaka träningstillfällen.

– Många söker sig hit efter att ha drabbats av en stroke eller traumatisk hjärnskada, men också andra neurologiska diagnoser som MS och Parkinsons, berättar Hedlas styrelseordförande Stefan Andersson och konstaterar samtidigt att de den senaste tiden också har fått förfrågningar från personer med neurologiska funktionsnedsättningar efter Covid-19.

Deltagarna kommer framför allt från Skandinavien, Spanien och Storbritannien, men majoriteten är ändå svenskar. Den som är folkbokförd i Sverige kan söka ekonomisk ersättning från Försäkringskassan för att delta i Hedlas rehabiliteringsprogram.

– Vi har också de som kommer för rehab vid något eller några tillfällen i veckan och de betalar då enbart vanlig patientavgift, precis som inom den allmänna hälso- och sjukvården hemma i Sverige, säger Stefan.

För dig som vill veta mer om möjligheterna till neurologisk rehabilitering går det bra att kontakta företagets kundtjänst. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hedlarehab.com
 

Svenska Magasinet i Spanien


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255