Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Status för La Liga – vilka ligger på topp?

Annons - Svenska magasinet
Svenska Magasinet i Spanien

Status för La Liga – vilka ligger på topp?

2021-01-07

Det är ett välkänt faktum att den spanska fotbollsligan La Liga anses vara den bästa ligan i Europa, vilket säger en hel del. Trots att fotbollsligan består av ett flertal lag, uppdelade i olika divisioner, har det de senaste åren i princip bara handlat om Real Madrid och FC Barcelona. Men hur ser det egentligen ut nu? Det finns trots allt en hel del andra fotbollslag inom ligan som kan klättra till toppen!


Skicka till en vän

Den spanska fotbollsligan är ofta ett mycket omtalat ämne inom världen av sport, inte minst bland de riktiga fotbollsnördarna som följer alla matcher, deltar i tävlingar och events och till och med bettar och spelar en hel del på de olika ligorna. I fokus står som vanligt de två topplagen, FC Barcelona och Real Madrid. 
 
Vilka ligger på topp i den spanska ligan?
 
FC Barcelona och Real Madrid är de två lag inom den spanska ligan som i väldigt många år legat på toppen. Det inte bara på grund av att de spelat väldigt bra och tagit hem många vinster. Populariteten hos de två lagen beror också mycket på att några av de absolut bästa spelarna i världen  spelar där. 
 
Det har i sin tur resulterat i att många fotbollsentusiaster valt att både lägga mängder av sin tid, energi och pengar på såväl spelarna som lagen i sig, i hopp om att de ska fortsätta hålla samma höga nivå och ta hem pokal efter pokal. 
 
På grund av det har många valt att spela på spansk fotboll hos Nordicbet. Hos Nordicbet har du som intresserad möjligheten att ta del av mängder av spel, gå med i tävlingar och delta i events, allt relaterat till sport om du så önskar. Oavsett vilket lag du hejar på kan du bli mer delaktig i olika matcher hos Nordicbet. 
 
Konkurrens sätter press och skapar stress
 
Man får heller inte glömma bort att de två bästa lagen i den spanska ligan i grund och botten är de absolut största konkurrenterna. De är trots allt rivaler som tävlar om att få ta hem vinsten som bästa laget, precis som med många andra fotbollslag inom samma liga. Trots att konkurrens ofta leder till att man pushar hårdare, ger ännu lite mer och gör det bästa för att vinna finns det även nackdelar med en konkurrens som denna. Det har man bland annat kunnat se inom den spanska ligan, vilket har fått en del konsekvenser. 
 
En någorlunda kaotisk period för Barca 
 
På senaste tiden har det inte varit ett lika självklart faktum att det är just Real Madrid och FC Barcelona som håller ledningen inom den spanska La Liga. Det har uppstått en del situationer som skapat kaos i de olika lagen, inte minst för Barcelona där storstjärnan Lionel Messi meddelat att han önskar att avgå från laget. På grund av brist på erbjudanden och tillräckligt stora budgetar tvingades han stanna kvar i laget ett tag till. Detta ett beslut som slog tungt, inte bara för laget i sig. Samtidigt som detta besked kom har laget även haft svårt att spela bra på sista tiden. Det resulterade i att de inte tagit hem några vinster under säsongen som varit, vilket såklart också påverkar framtida prestation. 
 
Efter ett tufft år utan en enda vinst har lågan nästintill brunnit ut för spelarna. Hur lagets framtid ser ut är svårt att förutspå – hur länge kommer världsstjärnan egentligen stanna? När ska de vinna igen? Det tidigare så välpresterande Barcelona har med andra ord en hel del svårigheter och problem att ta sig igenom innan de befinner sig i harmoni. 
 
Förlust för vissa, vinst för andra
 
Samtidigt som ett av de mest välkända fotbollslagen i världen har svårt att hitta tillbaka på banan har det visat sig att ett antal andra lag inom den spanska La Liga börjat klättra sig upp till toppen. Ett sådant lag är Real Sociedad, som på senaste tiden presterat otroligt bra. Detta är ett lag som man vanligtvis inte brukar se i ledningen när det kommer till att tävla om den stora vinsten.
 
Tack vare ett fantastiskt spel förra säsongen ska fotbollslaget nu få vara med och spela Europa League – ett steg på vägen mot drömmen om att ta hem pokalen. Samtidigt finns det många frågetecken gällande huruvida Real Sociedad ska lyckas hålla sig på toppen med de andra Madrid-lagen hack i häl. FC Barcelona och Real Madrid är, trots allt, de enda lagen man pratar om, de fortfarande ligger i topp. 
 
Hur är läget nu?
 
Så vad väntas egentligen framöver? Som det ser ut nu finns det ändå en chans att ledarna i spanska La Liga stöter på konkurrens från andra växande lag, bland annat Real Sociedad som satsar hårt på att utvecklas och regera för att ta sig uppåt i ledet. Kommer det kanske leda till lite omväxling, där nya lag får se mer av det skimrande ljuset på toppen? 
 
Självklart är det ju så att de fotbollslag som anses vara bäst är de som får allra mest uppmärksamhet och även av de som kanske inte är lika insatta i sportvärlden. Och det med all rätt – är man duktig förtjänar man att få beröm för det! Men, med tanke på att den spanska fotbollsligan består av ett flertal både lag och divisioner kan det kännas lite orättvist att det nästintill endast pratas om två av dem. Att Real Sociedad klättrar uppåt kan alltså vara bra för samtliga inblandade. Kan de nya stjärnorna bevisa sig vara värdiga av en plats finns det absolut en chans för förändring.
 
Det rådande läget i världen skapar svårigheter för alla 
 
Vad gäller FC Barcelona ser det dessvärre ännu inte särskilt ljust ut. Den kvartvingade Messi har sagt att han ska fortsätta som vanligt tills det att hans kontrakt går ut och att han inte kommer ”lämna Barcelona i sticket”. Huruvida laget i sin helhet påverkas av allt som hänt återstår att se. 
 
Däremot är det ett faktum att allt som sker i världen också har en stor påverkan på lagens möjlighet att prestera på olika nivåer. Det har under den senaste tiden inte varit en självklarhet att fotbollslagen i La Liga ens ska ha möjligheten att spela som vanligt i och med diverse nedstängningar och restriktioner. Förhoppningsvis finns det ett ljus i tunneln även där. Vad framtiden har att erbjuda för den spanska fotbollsligan och diverse fotbollslag är rätt oklart just nu. Precis som att världen genomgår många förändringar just nu gör även ligan det!  


Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Vittsjö
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

Annons - Svenska magasinet
AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255