Svenska Magasinet - Din Svenska tidning i Spanien
EspañolEnglishDanskNorsk
Annons - Svenska magasinet

Intermedical har öppnat en ny klinik i Fuengirola

Svenska Magasinet i Spanien

Intermedical har öppnat en ny klinik i Fuengirola

2020-12-10

Detta är den fjärde kliniken, sedan starten 2017. Den första kliniken öppnades i Nerja. Sedan blev det i Almunecar och Benalmadena. I november var det dags för Fuengirola. Det finns också planer på att öppna kliniker i Marbella och Estepona. Missionen är att erbjuda bra och komplett medicinsk service till internationella besökare på hela Costa del Sol.


Skicka till en vän

På klinikerna finns receptionister som pratar mer än ett språk, oftast något skandinaviskt. Som exempel på kliniken i Fuengirola finns både svensktalande och finsktalande personal. Läkarkåren som används är alla engelsktalande och om det behövs kan man få en översättare per telefon under konsultationen.
Intermedical samarbetar med Quiron Hospital i Malaga och därmed finns tillgång till alla specialister som kan tänkas behövas. Det ska också nämnas att det finns svensktalande personal på sjukhuset, förutom alla de som kan engelska.

Med tanke på den pågående pandemin är det högt ställda säkerhetsföreskrifter. Alla besök måste bokas i förväg så att det inte sitter många personer i väntrummet samtidigt. I många fall erbjuds ett hembesök istället. Även covid-tester kan göra i patientens hem. Beträffande covid-tester kan det vara bra att veta att man kan få det gjort hos Intermedical innan man ska flyga eller resa under helgerna som kommer. Kliniken i Fuengirola har öppet alla dagar, även helgdagar, för att man ska kunna få gjort PCR-testet inom den föreskrivna tiden, som för närvarande är 72 timmar. Tänk på detta om ni ska till Kanarieöarna till exempel, för de har egna regler!

Hur ska man då betala?
Inermedical arbetar med alla internationella försäkringsbolag, vilket innebär att din hemförsäkring i Sverige täcker de akuta sjukbesök som kan uppstå under din vistelse i Spanien. Kontrollera gärna er försäkring, för många bolag har utökat täckningen för olika behandlingar på grund av de minst sagt oroliga tiderna vi lever i just nu. Naturligvis kan man välja att inte gå över sin försäkring och istället betala själv.
Just nu gäller perimeterkarantän, men det är inga problem, om man har ett bokat besök får man ett certfikat via mail för sitt besök att visa upp för myndighetsperson om man skulle bli stoppad. Kliniken i Fuengirola ligger väldigt lättillgängligt precis bredvid Corte Ingles i Los Boliches och snett emot tågstationen. Telefonnummer till en svensktalande är 633 14 89 20, hon som svarar heter Carina Karlsson och är i tjänst 24 timmar om dygnet!
 


Svenska Magasinet i Spanien

Axplock av ÄLDRE ARTIKLAR ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
Annons - Svenska magasinet
LÄS SENASTE SvM
Senaste numret av Svenska Magasinet
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet

AKTUELLA TEMPERATURER
© 2021 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 200 000 per månad, över 7 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet i Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255